Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Les tempestes fan sortir blaves al massís de Randa

blaves al juny

Hi ha blaves! Som més a prop del temps de messes, de segar i batre, que no de la tardor, però les darreres tempestes que hi ha hagut a la zona del massís de Randa, entre els municipis de Porreres, Montuïri i Algaida han fet sortir els tardorals bolets.

Alguns veïns han trescat per dins els pinars per cercar, fora de temps, bolets. De moment han sortit les blaves, però no es descarta que en els propers dies no puguin sortir esclata-sangs. Aquesta situació estranya al Pla de Mallorca, no es repetia del juny del 2008, quan també una sèrie de fortes pluges i un seguit de tempestes a finals de maig va fer que els primers dies de juny es trobassin blaves i esclata-sangs.

blaves juny
Paner amb blaves de diumenge dia 12 de juny de 2023.

No és gens habitual trobar bolets en uns dies en els quals la gent ja pensa més amb la mar que no amb la foganya. Els majors del Pla encara recorden algun any com aquest. “Record com una dona vella contava que el dia de Sant Joan havien trobat un paner d’esclata-sangs” ens ha explicat una dona de 94 anys.

Així, després de les tempestes i amb la garriga ben amarada els bolets han tornat a sortir ben vigorosos. Ara, els cercadors, amb els paners plens de blaves, ja només esperen trobar el rei de la micologia mallorquina, l’esclata-sang. Alguns creuen que podria ser aquesta mateixa setmana quan surtin els exemplars. Altres ho descarten i assenyalen que no hauran bastat aquests episodis de pluja per a fer sortir l’esclata-sang.

Si en troben ho farem saber.

Back To Top