Skip to content
ActualitatPorreres

La Fira de l’Albercoc de Porreres no se vincla a les tempestes i tendrà lloc dissabte amb 25 paradetes

Tot i les tempestes dels dies passats que han retardat part de la recollida, la Fira de l’Albercoc no se vincla i tendrà lloc com estava previst dissabte dia 10 de juny. Fins a 25 paradetes ompliran el centre de Porreres amb venda directa, tasts i altres productes agroalimentaris vinculats al producte estrella del municipi. Així mateix, deu bars, restaurants i altres establiments s’han sumat a la festa i oferiran plats elaborats especialment per a l’ocasió.

El programa d’actes i activitats és ben extens. La Fira comença oficialment a les 16.30h però hi ha un seguit d’actes paral·lels com ara un taller de sabons de glicerina amb aroma d’albercoc el mateix dissabte a les 11.00h.

Després, durant tot l’horabaixa i vespre es podran visitar les 25 paradetes o participar del taller del Xef Pipa per a nins i nines (a partir de les 17.00h). També hi haurà música, una ballada popular, i música ambient entre altres activitats.

Una de les novetats d’enguany serà la presentació de la col·lecció de joies dedicada a l’albercoc que ha estat impulsada per la Cooperativa Agrícola de Porreres i que ha dissenyat el joier campaner Damià Mulet.

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, fa una convidada a visitar aquesta mostra. “És més important que mai celebrar aquesta fira i ho farem amb més il·lusió que mai i més tenint en compte que les pluges d’aquests dies hauran afectat el fruit perquè molt d’albercoc que estava madurat l’arbre i no el pogueren collir però, així i tot, hi haurà bon producte per comprar”. Mora afegeix que “aquesta diada serveix per donar a conèixer totes les varietats que hi ha al nostre poble, però també per ajudar al sector primari a comercialitzar aquest producte que és la marca de Porreres”.

Per la seva banda, la regidora d’Agricultura i Comerç, Maria Antònia Veny, destaca “l’elevada participació de paradetes perquè és una fira que de cada vegada agafa més força i la gent en té més ganes. També destacaria l’oferta gastronòmica dels bars i restaurants”. “Convidam a tothom que s’acosti a Porreres dissabte horabaixa perquè malgrat que aquests dies de tempestes hi trobarà una molt bona fira amb una extraordinària mostra d’albercoc i de tota classe de productes i activitats relacionades amb aquest fruit”.

Back To Top