Skip to content
ActualitatPorreres

Homes Transitant dona suport a l’IES Porreres davant la denuncia per una lectura pedagògica

Reproduïm íntegrament el comunicat remès per l’associació Homes Transitant.

COMUNICAT

HOMES TRANSITANT, associació civil compromesa amb la construcció d’una societat on els rols de gènere i sexuals siguin superats, ens posicionem i mostrem el nostre suport a l’IES Porreres i al seu professorat davant de la denúncia feta pública per Abogados Cristianos, referent a la tasca pedagògica de la lectura de la novel·la gràfica “El azul es un color cálido”.

El nostre suport es basa en la convicció que aquesta tasca és urgent i absolutament imprescindible en l’àmbit del sistema educatiu. Considerem essencial posar a l’abast de l’alumnat eines que, des d’una perspectiva crítica, promoguin un ampli coneixement de la realitat, especialment en l’àmbit de l’educació afectivosexual.

Entenem i ens comprometem a avançar tant a casa com a l’escola i al carrer, amb la tasca d’acompanyar sobretot els més joves en el seu camí cap a una comprensió oberta i adequada, en funció de la seva edat i nivell educatiu, dels aspectes positius del món emocional i relacional. Aquesta és una etapa on es descobreixen i aflora tota la vivència de la vida afectiva i sexual, que és crucial per al seu desenvolupament integral.
Rebutgem fermament els cercles perjudicials que un aprenentatge tergiversat de l’educació afectivosexual pot comportar. Les generacions més joves han de créixer en llibertat i amb plena consciència crítica, discernint sense reserves i allunyats dels aprenentatges nocius i la toxicitat de la pornografia.

Per aquests motius, des d’una tasca corresponsable, afirmem el nostre suport i solidaritat amb l’IES Porreres i el seu professorat, i estenem aquest suport a tots els equips docents compromesos amb la coeducació i l’acompanyament de l’alumnat i les famílies.

Amb l’objectiu de construir una societat lliure, respectuosa i igualitària en tots els àmbits, assumim una tasca interna i personal que pot tenir un impacte transformador en l’àmbit social. Ens sentim plenament partícips de la mirada posada en un futur immediat que ja s’està treballant des dels centres educatius i les famílies. Aquesta és una perspectiva irrenunciable des de l’òptica dels drets humans, des de la qual abracem l’ètica feminista i un profund respecte per totes les diversitats.

El nostre suport i compromís.

Back To Top