Skip to content
ActualitatArianyCostitxDestacatMaria de la SalutPetraPoliticaSanta EugeniaSineuVilafranca

Set candidats amb el camí pla cap a la batlia

PSOE santa eugènia

Són set els municipis del Pla de Mallorca on el nom del futur batle o batlessa està pendent de pactes i també són set els pobes on s’ha aconseguit la majoria absoluta per alguns dels partits que s’hi presentaven. A quatre d’ells sols hi havia dos partits que concorrien a les eleccions. Per tant, només amb un vot més que l’altre ja hi havia majoria absoluta. Aquest és el cas d’Ariany (s’hi presentaven PI i PSOE), Costitx (PI i PP), Santa Eugènia (PSOE i PP) i Vilafranca (PxP i Assemblea). A Petra hi havia tres formacions que van concórrer a les eleccions PI, Més i l’extrema dreta, però sols les dues primeres han tret representació. I finalment als dos pobles amb majoria absoluta del PP, Sineu i Maria, hi havia quatre i tres partits que es disputaven la batlia respectivament. A Sineu l’extrema dreta tampoc ha tret representació per entrar a la Sala.

Així hem parlat amb els guanyadors i futurs (tots homes) batles d’aquests municipis. Dels set tots repeteixen batlia. D’ells sols un, Pep Lluís Urraca de Santa Eugènia ara mateix no ocupava el càrrec. La resta no caldrà ni que facin la taula del despatx neta.

VILAFRANCA

Montserrat Rosselló (Partit pel Poble) tendrà la batlia quatre anys més després de repetir els 6 regidors, un més que l’altre partit que es presenta a les eleccions, l’Assemblea per Vilafranca. Rosselló es mostra satisfet perquè “hem pujat de vots i això vol dir que hem fet la feina ben feta”. Pel que fa a la gestió, diu que “continuarem endavant amb tot el que tenim en marxa”. Així mateix, en referència a la victòria del seu expartit, el PP, a la Comunitat Autònoma, apunta que “nosaltres tenim bona sintonia amb tothom”.

ARIANY

Setze anys anys de batlia i ara en sumarà quatre més. Ell és el batle d’Ariany, Joan Ribot. La seva formació, el PI, hereva d’UM sempre ha governat el municipi. Ariany d’ençà de la seva independència de Petra només ha tengut dos batles. Ribot mostra la seva satisfacció per la victòria que deixa les coses ben igual a Ariany, sis regidors pel PI i un pel PSIB. “Crec que és un suport que ens ha tornat donar el poble per la feina ben feta. Mostra d’això és que hem pujat en número de vots”. A més afegeix que “tenim l’experiència d’aquests setze anys i hem de treure profit d’aquest rèdit i seguir treballant pel poble”. Sobre la reedició del govern de concentració amb el PSOE de Pau Lladó, Ribot diu que “no n’hem parlat amb els companys del partit però aquests anys ha funcionat bé no hi ha hagut cap problema i tampoc no veig motius per no fer feina tots junts per Ariany”.

COSTITX

Antoni Salas i el PI de Costitx han aconseguit vuit dels nou regidors de l’Ajuntament. L’altre serà per Antònia Llabrés del PP. L’actual i futur batle assenyala que “pel nostre equip i per mi personalment estic molt content de la confiança dels veïnats. Darrera cada papereta hi veig les persones que han confiat amb nosaltres i això és alegria i satisfacció”. I afegeix que “a més seguim sent un dels pobles referents del PI i això també és bo pel partit especialment ara que hem quedat fora del Parlament. Poder comptar amb aquestes batlies serà important pel futur del projecte del PI”.

SINEU

A Sineu la victòria del PP ha estat ben llegida pel seu actual i futur batle, Tomeu Mulet. “Som ben conscient que d’aquest milenar de vots que hem obtingut a Sineu una bona part és de gent que no és del PP. I això és el que hem de posar en valor i seguir fent feina pel poble, com ara. No ha de ser un motiu de relaxació”. Mulet explica que “ens han posat una responsabilitat grossa i crec que han valorat la feina que hem fet. Per tant, ara toca tornar amb feina per Sineu aquest suport de gent que mai no ens havia votat”. A més Mulet afegeix que “seran quatre anys de projectes importants per Sineu i en els que espera obtenir el suport del Govern i del Consell, ja no sols a nivell del municipi sinó també pel que fa a la Mancomunitat del Pla”. Caldrà fer veure a Ciutat que cal donar suport al Pla, ho hem de menester”, conclou Mulet.

PP Sineu

MARIA DE LA SALUT

Després d’una legislatura moguda a Maria que ha acabat amb un pacte entre el PP i Més, ha estat Jaume Ferriol i el PP qui ha aconseguit endur-se’n el gat al sac. A això també hi deu haver ajudat la desaparició del PI de les eleccions locals. Ferriol mostra la seva satisfacció i assegura que “de la feina en surt el profit. Veníem d’un mal resultat fa quatre anys i ara han pogut conèixer la nostra manera de fer durant aquest temps que hem tengut la batlia i hem estat al govern i el poble ha vist la feina que hem fet”. Ara, per aquests quatre anys, Ferriol assegura que “cal seguir amb la mateixa línia i confii que en cridar a Palma ara em contestin i si no almenys sabré a qui he d’anar”.

PP Maria

SANTA EUGÈNIA

Amb 652 vots el PSIB-PSOE liderat per Pep Lluís Urraca s’ha convertit en la força més votada en la història de Santa Eugènia. Urraca assenyala que “crec que hem aconseguit recollir tot el vot de Feim Santa Eugènia que no s’ha presentat en aquestes eleccions i alhora, fins i tot, hem arreplegat vots del PP o de gent nouvinguda”. Sobre l’origen d’aquest massiu suport que li ha donat sis dels nou regidors Urraca ho té clar “els dos primers anys de batlia d’aquest mandat, tot i la pandèmia, vam iniciar molts projectes que al final han donat el seu fruit. Vam liderar el canvi, donant més transparència a l’Ajuntament i això i la bona gestió de la pandèmia és el que la gent ha valorat”. A més afegeix Urraca que “hem estat al carrer al costat de la gent i ho seguirem fent per continuar fent feina per Santa Eugènia”.

PETRA

A Petra es va donar una victòria aclaparadora d’El PI de Salvador Femenias que aconseguí nou dels onze regidors amb un total de 1.253 vots enfront dels 389 de MÉS per Petra que es queda amb els altres dos representants del Consistori petrer. Així, Femenias serà batle els quatre anys vinents amb un equip de vuit regidors més. “Pensàvem que aniria bé, però no que trauríem aquests resultats amb una majoria amb tanta representació”, explica Femenias. Afegeix que “amb aquest resultat no ha guanyat el PI, no ha guanyat en Salvador aquí qui ha guanyat és el poble que tendrà gent que vol fer feina per Petra i entre aquests n’hi ha que no estan afiliats a El PI sinó que són gent que vol fer feina per Petra, gent que estira”. En aquest sentit, una de les coses que ja s’ha plantejat fer amb tants de regidors és fer equips de feina que gestionin àrees com per exemple festes “però tot això encara no hem de perfilar”. “El que tenim clar és que hem d’administrar aquest èxit i que no ens han de pujar els fums, no hem de ser absorbits pel tsunami sinó tot el contrari, ens ha de servir per fer encara més bona feina”, apunta. Quant a les relacions amb el govern del PP que es perfila al Govern i al Consell diu que “tenc bones relacion, la primera cosa que esperam és la ronda urbana i crec que anirà bé i no com amb l’actual conseller insular de carreteres amb qui ens hem reunit vuit vegades i no hem aconseguit res”.

Back To Top