Skip to content
ActualitatPorreres

PP i el PI tanquen un primer pacte de govern a la part forana

El PP i el PI han fet públic avui el primer acord de govern després de les eleccions del passat diumenge que serà a ses Salines on tornarà a comandar el popular Joan Rodríguez (6) amb el suport d’el Pi (1) i Som Coalició (1).

Així mateix, avui s’ha celebrat una reunió a Campos on hi ha assistit Josep Melià i Xisca Mora per parlar sobre aquest pacte. En el decurs d’aquesta trobada s’ha parlat d’altres possibles acords a la part forana. A Porreres la força més votada fou MÉS per Porreres amb cinc regidors mentre que PP i el PI n’obtingueren quatre cadascun. Aquesta setmana tots els partits han deixat la porta oberta a reunir-se amb la resta de formacions.

En aquest sentit, Mora ha explicat a aquest digital que “la reunió ha estat per tractar el pacte de l’Ajuntament de ses Salines perquè al PP li interessava no allargar-ho massa. Jo hi he assistit perquè conec la idiosincràsia del municipi saliner”.

Pel que fa a Porreres, Mora ha explicat que “ha sortit el tema i jo els he dit, com dic des de dilluns, que nosaltres estem oberts a reunir-nos amb tots els partits, però primer mos hem de reunir amb la gent del partit a Porreres per analitzar la situació perquè encara no ho hem fet”. “Nosaltres seurem amb tothom que vengui amb ganes de negociar amb honestedat i amb possibilitat d’arribar a acords”, ha apuntat.

Un altre municipi del Pla de Mallorca on hi podria haver un acord de governabilitat entre populars i regionalistes i del qual també s’ha parlat és Sencelles. El PP fou la força més votada amb cinquanta vots més que el PI, però que deixa a les dues formacions amb quatre regidors cadascuna. Els segueixen MÉS per Sencelles, Volem Sencelles i PSIB amb un regidor cada partit.

El Partit Popular ha emès una nota de premsa on explica els detalls de l’acord amb el PI i l’agrupació d’electors Som Coalició per governar a ses Salines i la Colònia de Sant Jordi, zona costanera on tenen segones residències o estiuegen veïnats de Porreres, Montuïri i Algaida, entre altres.

Amb aquest acord de governabilitat tornarà a ser batle ell popular Joan Rodríguez amb 6 regidors i governarà amb majoria gràcies al suport de l’única regidora dels regionalistes, Sebastiana Gomila i el de l’Agrupació d’Electors. És a dir, un equip de vuit regidors.

Back To Top