Skip to content
ActualitatDestacatPetra

Sanció de dos milions per obres il·legals a l’ANEI de la Vall de la Nou de Petra

Petra il·legals ANEI Bonany

L’Agència de Defensa del Territori (ADT) del Consell de Mallorca ha sancionat en dos milions d’euros una construcció il·legal feta a la zona ANEI (Àrea Natural d’Especial Interès) i de Xarxa Natura de la Vall de la Nou, dins el municipi de Petra i a mig camí de Manacor.

Segons ha explicat l’ADT a un fil de Twitter:

1: “L’Agència ha iniciat expedient d’infracció urbanística per obres sense llicència executades en sòl rústic de màxima protecció ANEI i Xarxa Natura 2000 del municipi de Petra”.

2: “Les obres no són legalitzables, perquè s’han implantat nous usos d’habitatge en una categoria de sòl rústic on l’ús d’habitatge està prohibit des de 1999”.

3: Les obres il·legals i il·legalitzables executades es destinen il·legalment al lloguer turístic, per la qual cosa han estat posades en coneixement del Departament de Turisme del Consell de Mallorca als efectes oportuns”

4: “Les obres il·legals executades han consistit, entre d’altres, en 2 nous habitatges en una finca rústica en ANEI i Xarxa Natura 2000 on ja existeix prèviament un habitatge, i una piscina de 75 m2. La sanció proposada inicialment per l’ADT s’acosta als 2 milions d’euros”.

Aquestes paraules deixen ben clar que les obres de construcció de dos nous habitatges no es poden legalitzar. La sanció que suggereix l’ADT és de gairebé dos milions d’euros.

Aquesta finca actualment és publicita per internet per acollir turistes. Allà s’hi assenyala que té tres habitacions i pot acollir sis persones a un preu a partir de 411 euros la nit. S’especifica que té habitatges independents, que deuen ser els que fa referència la denuncia de l’ADT. La web de lloguer turístic on està anunciada diu que compte amb més de 222.000 metres quadrats de terrenys. També és dona importància a l’existència d’una “piscina XXL”.

Back To Top