Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Nou servei de residus al Pla: més de 26 milions d’euros en 8 anys

La Mancomunitat Pla de Mallorca adjudicarà ben aviat el nou servei de recollida de residus. L’empresa que ha aconseguit millor valoració de les tres que s’han presentat és Melchor Mascaró que actualment ja gestiona aquest servei a la comarca.

D’aquesta manera, l’empresa radicada a la capital del Llevant, s’adjudicarà el nou concurs del servei de recollida de residus dels 14 municipis del Pla de Mallorca: Algaida, Ariany, Costitx, Lloret, Llubí, Maria, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Sineu, Sencelles i Vilafranca.

La Mancomunitat Pla de Mallorca ha publicat l’informe de valoració dels servei de recollida, transport de residus i neteja viària. Si no hi ha canvis en el calendari previst, la setmana vinent se celebrarà un ple on s’adjudicarà el nou contracte per una durada de vuit anys.

Fins a tres empreses presentaren les seves ofertes a la Mancomunitat amb un concurs que surt per un total de 26.126.156,24 (sense IVA) i vuit anys de durada, és a dir, 3.265.769,53 (euros any sense IVA). Així, Melchor Mascaró, que actualment és la concessionària del servei de recollida de residus al Pla de Mallorca, és l’empresa que millor valoració ha aconseguit amb un total de 39,35 d’un màxim de 45 punts. El segueixen Prezero amb 37,5 i Lumsa amb 35,5.

Cada empresa ha desglossat les seves ofertes en els diferents serveis de què consta el concurs: servei de recollida porta a porta de residus domèstics, servei de recollida de residus als punts verds, el servei de neteja viària i el sistema informàtic i de gestió.

Pel que fa a les millores importants que repercutiran directament en el servei que rebran els ciutadans del Pla de Mallorca, una de les més destacades és que la nova empresa adjudicatària ha de comprar nous vehicles i maquinària de recollida. L’adjudicatària tendrà un període de deu mesos des de l’adjudicació per haver renovat els esmentats mitjans tècnics.

Concretament, ha d’adquirir un total de 34 vehicles nous a banda dels que hagi proposat a l’apartat de millores. Cal destacar que la modernització i actualització de la flota a banda de millorar el servei, suposarà evitar molèsties de males olors i abocaments de líquids als carrers espais públics, fets que provoquen queixes sobretot en els mesos d’estiu.

Back To Top