Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Vacances en Pau 2023: Vols acollir un infant Sahrauí?

“Acull un somriure, acull un infant Sahrauí”. S’acosta l’estiu i l’associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears se posa en marxa amb el programa “Vacances en Pau”.

Des de l’associació expliquen que l’acolliment de nins i nines d’entre 8 i 12 anys “és un acte de solidaritat amb aquests nins i nines i amb aquest poble”.

Com acollir? Les persones interesades en acollir s’han de posar en contacte amb l’associació via correu electrònic (vacancesenpau@gmail.com) o per telèfon (971 728839-971 425326)

Informen que l’estada a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera  té una durada de dos mesos, juliol i agost, implica a 100 nins i nines sahrauís, 100 famílies acollidores i un grup, cada vegada major, de voluntaris/es de diferents professions.

Així mateix apunten que “també implica la sensibilització de la població civil i política de l’Estat espanyol amb el conflicte del Sàhara Occidental que ve des de 1975 en què el Regne del Marroc va envair el territori del Sàhara Occidental fins aquell moment colònia espanyola”.  “Malgrat les resolucions de l’ONU i la legalitat internacional, a hores d’ara el Sàhara Occidental continua ocupat militarment pel Marroc i les seves riqueses espoliades mentre el poble sahrauí resta dividit entre una part que pateix les violacions dels seus drets sota l’ocupació dins la seva pròpia terra i una altra part que malviu en Campaments de Refugiats, tot depenent de la solidaritat internacional, a l’inhòspit desert algerià vora Tindouf”. 

Back To Top