Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El Govern destina 1,7 milions per pal·liar els efectes de Juliette

temporal Juliette

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria d’Agricultura, ha aprovat atorgar un total de 4,4 milions d’euros amb ajudes a agricultors i propietaris de terrenys forestals per pal·liar els efectes provocats per la gran nevada i el temporal Juliette de finals de febrer d’aquest any.

La major part de les ajudes van destinades a la Serra de Tramuntana (1.460.000 euros). En aquest cas hi ha dues partides. La primera d’1,2 milions per al sector del cultiu de l’olivera i del garrover en parcel·les situades en els municipis de la serra de Tramuntana. I 260.000 euros per al sector ramader de les espècies ovina i caprina, també de la Serra.

Els productors de patata també tenen la seva tallada. Així per les pèrdues del cultiu de la patata primerenca i extra primerenca de les explotacions situades a sa Pobla, Muro, Búger i Campanet, s’hi destinarà un pressupost necessari d’1.200.000 euros.

Després per a la resta de perjudicats, aquí hi ha tota la zona del Pla de Mallorca, principalment els municipis de Sineu, Sant Joan, Montuïri, Porreres i Vilafranca que és on la nevada va caure amb més força i provocant un bon número de pèrdues. El Govern hi destina 1,3 milions per a la neteja i la millora preventiva de les parcel·les forestals malmeses. A per a la reparació de les instal·lacions i infraestructures de les explotacions agràries afectades hi ha uns altres 500.000 euros. Cal assenyalar que aquestes ajudes no són exclusives del Pla com si ho són les de la Serra de Tramuntana o les de la patata en una zona molt concreta. Així, tot i que alguns batles aixecaren la veu, de manera tímida, reclamant ajudes s’ha posat el Pla dins el mateix sac que la resta de Mallorca.

L’import total de la convocatòria, que es publicarà les pròximes setmanes, és de 4.460.000 euros, i es dividirà en diverses sublínies segons l’actuació o el tipus de cultiu afectat.

Back To Top