Skip to content
ActualitatCostitxCulturaSant JoanSineuVilafranca

Cap de setmana i primer de maig festius al Pla

Costitx en Flor

Aquest cap de setmana la Fira de Sant Joan, les paelles de Sant Marc a Sineu, Mercat de Llibres a Vilafranca o avui, dia primer de maig la Fira de Costitx en Flor han marcat l’agenda festiva del Pla de Mallorca.

Costitx en Flor, el cap de setmana però especialment avui el poble llueix com un gran jardí de colors. Cada carrer s’implica en la decoració de façanes. Això ha significat que milers de persones hagin pogut gaudir de la festa de les flors. Margalides, gira-sols, tulipes, roselles, roses… tota calsse de flors i de decoracions han convertit el cap de setmana i avui, dia primer de maig a Costitx en un gran jardí. Una fira singular que serveix per situar Costitx en el mapa i erigir-se en referent de tota Mallorca. Els restauradors del poble i altres comerços que aquests dies han tengut les portes obertes ben segur que ho han agraït. Avui horabaixa encara hi ha activitats i molt per veure a Costitx. Consultau el programa aquí.

El darrer diumenge d’abril a Sant Joan és sinònim de Fira. Aquesta és una celebració que els darrers anys i amb la Covid no acaba de passar pel seu millor moment. Però la Sala i els veïns de la localitat hi posen tots els seus esforços per a fer una jornada festiva i participada. Durant el matí d’ahir diumenge foren molts els veïns que s’acostaren al poble per passejar per la vila. Tampoc hi mancà la presència dels polítics que no volgueren desaprofitar el dia per recordar que en menys d’un mes hi ha eleccions.

A Sineu la plaça del Fossar s’ha omplert de gent, 1.300 persones, aquest diumenge per celebrar Sant Marc fent i menjant paelles. Sí la festivitat del patró cau entre setmana, són molts els veïns que fent feina fora del nucli urbà no ho poden celebrar, és per això que aquesta festa, la de les paelles s’organitza en cap de setmana. Foren centenars els grups d’amics que s’organitzaren per fer o, fins i tot, per anar a cercar una paella i menjar-la en comunió. L’horabaixa fou el moment de diferents exhibicions de gimnàstica rítmica. Més tard el grup Cirko serví per entretenir els menuts fins a la sessió de dj’s que arribà més tard.

Vilafranca celebrà el Mercat del Llibre, una activitat emmarcada en la Dia Mundial del Llibre i Festa de Sant Jordi que se celebrà el passat dia 23 d’abril.

El programa està organitzat i coordinat per l’Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració d’altres entitats socioculturals del poble i amb el suport, en algunes de les activitats, del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca. 

Muntaren parada la Papereria Llibreria Rondaies de Vilafranca i tres llibres de Palma: Llibreria Quart Creixent, Llibres Ramon LLull, Llibreria Lluna.

També es varen fer tallers i hi hagué venda solidària de roses, entre altres activitats.

Back To Top