Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Vius! comença la temporada d’alt risc d’incendis forestals

Helicòpter Petra

Avui dia primer de maig comença la campanya d’alt risc d’incendis forestals. Una situació que s’allargarà en el temps fins al pròxim 15 d’octubre.

Això vol dir que a partir d’avui dilluns no es pot fer foc en terreny forestal ni a menys de 50 metres d’aquest. Per a fer foc entre els 50 i els 500 metres de terreny forestal cal sol·licitar una autorització administrativa.

Així ho han explicat des de la Conselleria de Medi Ambient i l’IBANAT en un any en el qual demanen a la societat que “extremi la precaució i eviti imprudències davant la perspectiva d’una temporada d’alt risc on es notaran, novament, els efectes de l’emergència climàtica i en la qual ja hem vist, aquest cap de setmana passat, el primer episodi de temperatures anòmales”.

Al Pla de Mallorca també hi ha importants zones boscoses, especialment entre Sant Joan, Montuïri, Porreres i Vilafranca que tenen una gran quantitat de biomassa acumulada a les masses forestals arran del temporal de neu Juliette. A aquest municipi no s’hi ha fet tanta feina de neteja com a la Serra de Tramuntana i són molts els particulars que no han llevat una branca de dins la seva garriga.

Aquest operatiu que posa en marxa el Govern comptarà amb 350 persones entre les brigades, enginyers tècnics i forestals, Agents de Medi Ambient, personal de la Central de Comunicacions d’Incendis Forestals (CCIF), i tripulacions dels mitjans aeris.

Cal recordar que entre aquests afectius hi ha la presència d’un helicòpter a Petra, just al costat de la carretera de Manacor.

Segons les dades del Govern enguany, ja s’han comptabilitzat 38 incendis forestals (33 d’ells conats de menys d’una hectàrea), una dada lleugerament superior a la mitjana, que han afectat un total de 16,23 hectàrees de superfície. Per illes, 29 d’aquests sinistres corresponen a Mallorca; 7 a Eivissa; i 2 a Formentera. A Menorca, enguany no s’ha produït cap incendi forestal.

Per a qualsevol dubte es pot contactar amb el servei de Gestió forestal, els Agents de Medi Ambient o el telèfon gratuït del Punt d’Informació Ambiental (PIA): 900 15 16 17.

Back To Top