Skip to content
PoliticaVilafranca

L’Assemblea Oberta de Vilafranca presenta la llista electoral per a les Municipals

Com a agrupació d’electors, la llista estarà formada per 20 persones i durà el nom d’“Assemblea per Vilafranca”, fins ara “ARA! Candidatura Unitària de Vilafranca”, actualment a l’oposició.

Informen que amb el canvi de nom evidencien un canvi en les maneres de fer política: “Apostam per fer feina de manera horitzontal i entre totes les persones que viuen i se senten part de Vilafranca, amb el nom de la llista volem traslladar aquest format col·lectiu, i creim que és el més just per un poble on s’haurien d’escoltar les demandes i necessitats de totes les persones”, comenten des de l’organització.

Encapçalada per Joan Nicolau i validada en assemblea, dissabte presentaren la resta de candidats un a un, amb perfils molt diversos però amb aspectes comuns: les ganes i la validesa per dur endavant el projecte; també exposaren breument les línies que en assemblea han sorgit com a apostes fermes per les eleccions, i tot i que beuen del projecte de poble nascut de les reunions obertes amb tots els sectors del poble ara fa quatre anys. Enguany, aquestes propostes s’emmarcaran en grans eixos de manera transversal. Hi destaca l’aposta per una Vilafranca saludable: “Si observam la Vila, trobam deixadesa i inacció, això no sempre és negatiu però en la gestió d’un municipi s’ha de vigilar perquè ni les institucions, ni les persones, ni la terra emmalalteixin.

Apostarem per la salut de les persones, fent una via verda i omplint d’ombres i arbrat per on sigui possible, per salut climàtica, per la salut de les relacions, la física i la mental; també obrint les institucions i tenint-ne més cura, per una informació i transparència que ara no tenim i per fer que a Vilafranca hi faci ganes viure, des que naixem fins que partim.” Entre d’altres propostes, esmentaren la voluntat de recuperar el Casal d’Entitats, la creació d’un Casal Jove (autogestionat per ells), d’un Consell d’Infància i d’establir canals de comunicació efectius, l’ampliació del centre de salut, l’actualització de les normes subsidiàries (sense revisar de fa més de 20 anys), i moltes més propostes que es coneixeran una vegada iniciada la campanya electoral.

De moment, el que sabem és que dissabte es va viure un ambient festiu i encoratjador i que això només vol dir una cosa: que hi ha ganes de fer feina per canviar Vilafranca.

Back To Top