Skip to content
Destacat

Canvi de tendència: Balears beu menys alcohol que Espanya

Per primera vegada el consum d’alcohol a les Illes Balears està per davall la mitjana nacional.

És una de les conclusions de l’enquesta feta pública per l’enquesta EDADES 2022, de caràcter biennal, que està promoguda i finançada per la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i compta amb la col·laboració de les comunitats i ciutats autònomes.

En el document fet públic per la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears es constata que ha descendit el consum d’alcohol i tabac entre la població d’entre 15 i 64 anys entre el qual es fa l’esmentat sondeig.

Tornant al consum d’alcohol a la comunitat, “es redueix en relació amb anys anteriors i presenta un canvi de tendència” i “per primera vegada Balears està per davall de la mitja nacional en consum d’alcohol”.

Així, mentre que a l’enquesta del 2018-19, el 78, 6% dels enquestats de Balears va dir que havia consumit alcohol en els darrers 12 mesos en comparació amb el 77,2 % a l’àmbit nacional; a la del 2021-22 s’ha produït una davallada de més del 10 % i només el 68 % dels consultats a Balears havia consumit alcohol el darrer any en comparació amb el 76,4% a l’àmbit nacional.

la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha destacat la bona feina de la Plataforma per prevenir el consum d’alcohol entre els joves ha destacat que la prevenció comunitària i multisectorial dóna resultats.

EL TABAC TAMBÉ BAIXA

El consum de tabac també es redueix en totes les modalitats analitzades (alguna vegada en la vida, darrers 12 mesos, darrers 30 dies o cada dia durant els últims 30 dies). El 59,6 % dels fumadors s’ha plantejat deixar de fumar.

Pel que fa a les cigarretes electròniques, el 16,4 % d’enquestat d’entre 15 i 64 anys les han provat.

L’edat mitjana d’inici de consum d’alcohol a les Illes Balears és als 16,6 anys, la de tabac als 16,8, de cànnabis als 18,3, seguit de l’heroïna als 19,7 i la cocaïna als 19,9 anys.

Back To Top