Skip to content
ActualitatSanta Eugenia

Ses Alqueries, ses Olleries i ses Coves, tres llogarets BIC pendents del Pla Especial

Ses Alqueries. Sta Eugènia

Al cinc de març de 2009 el Consell de Mallorca declarà Bé d’Interès Cultural el conjunt urbà dels tres llogarets de Santa Eugènia; ses Alqueries, ses Olleries i ses Coves. De llavors ençà i fins al principi d’aquesta legislatura, segons explica el batle, Joan Riutort, “no es va donar una passa més per a desenvolupar aquella figura de protecció i crear el Pla Especial dels llogarets“.

El Pla Especial no és altra cosa que una eina de caràcter urbanístic que ha de servir per dotar els tres llogarets de la protecció i la conservació dels tres conjunts històrics, declarats BIC. Una normativa que ha d’aclarir les actuacions que s’hi poden dur a terme.

Ses Alqueries. Sta Eugènia
Imatges de nucli de ses Alqueries, entre Santa Eugènia i Sencelles.

Del 2009 ençà els propietaris d’habitatges en els tres llogarets han d’esperar llargs tràmits per a obtenir una llicència d’obres. Ja que a més de l’autorització de l’Ajuntament de Santa Eugènia també cal tenir la del departament de Patrimoni del Consell de Mallorca. Un fet que assegura el batle “retarda” qualsevol tràmit. Un cop es pugui tenir el Pla Especial “sabrem allò que està protegit i allò que es pot fer i que no als tres nuclis i serà l’Ajuntament qui ho podrà decidir en funció del que s’hagi acordat per les diferents administracions i entitats en el Pla Especial”.

En aquest moment i després de la fase d’exposició pública del Pla l’Ajuntament està pendent de la resposta de les diferents administracions que han de dir la seva i segons apunta el batle Riutort, “un canvi de criteri de la Comissió Balear de Medi Ambient ens ha fet haver de demanar el punt de vista a més entitats o departaments de l’administració i ara estam en un punt on sembla que tendrem alguns contratemps amb les puntualitzacions de la direcció general de Recursos Hídrics“.

Back To Top