Skip to content
ActualitatSencelles

Sencelles acosta el seu bestiari festiu a petits i grans

Il·lustració M. Teresa Reinés

L’Estol de sa tia Xiroia, els gegants de Sant Cristòfol, en TamborinoMustaca o la colla de caparrots de l’escola de Can Bril són algunes de les figures de la festa sencellera.

Ara, el pròxim dissabte, tot coincidint amb Sant Jordi, es presentarà el llibre Les Figures festives de Sencelles. Una obra il·lustrada per Maria Teresa Reynés, gloses de Pere Bergas l’aportació musical de les partitures de les músiques creades per aquestes figures de Joan Florit, l’assessorament lingüístic de Ramon Morey i el mateix Pere Bergas i un text on s’explica la història de les figures a càrrec del cronista local, Jordi Llabrés.

Gegants Sencelles
Ball dels gegants Tamborino i Mustaca. La il·lustració de dalt és de Maria Teresa Reynés i forma part del llibre.

Tot això en una obra ben mengívola i vistosa que vol arribar a petits i grans. Llabrés, en el seu text, fa cinc cèntims de la història dels gegants i capgrossos i assenyala que “Sencelles ha hagut d’esperar segles per veure passejar algunes figures de gegants”.

El llibre fa un extens repàs a la creació de tota aquesta imatgeria festiva que, el dia d’avui ja forma part de la memòria lúdica dels més menuts de Sencelles i que com diu Llabrés “aquest és un repàs de la història dels conjunts de figures festives que llegarem a les generacions futures“.

La presentació serà aquest dissabte dia 22 a la plaça de la Vila a les 12 i en el marc de la Festa del Llibre.

Back To Top