Skip to content
ActualitatCulturaMontuïriSant Joan

Montuïri i Sant Joan acullen la presentació de dos llibres

Catalina Martorell i Xavier Calafat

L’arbre de les Llibertats. Republicanisme als Països Catalans i La fi d’un món són els dos títols que es presentaren ahir dijous a Montuïri i Sant Joan respectivament.

El primer és obra de diversos autors; Albert Portillo Cortadellas, Xavier J. Calafat Martínez, Ivan Montemayor Delgado, Eloi Gummà Vidal. Aquests joves investigadors ens parlen del republicanisme en els diferents territoris de parla catalana. Com explica Xavier Domenech en el pròleg del llibre “Aquest llibre és un viatge. Un viatge que ens porta, dansant per la línia temporal, des de les Germanies fins a aquest nou segle XXI“. A més explica com en el llibre hi veim com “Republicanisme, democràcia, sindicalisme i socialisme formaven un mateix espai del qual emergiren els primers intents contemporanis d’articulació sobirana i federalista o confederal, tant de Catalunya com del País Valencià i de Mallorca”. El llibre fou presentat per l’editora Catalina Martorell i un dels seus autors, Xavier Calafat.

Alhora i al poble de veïnat, al local de la Gent Gran de Sant Joan, era Climent Picornell qui presentava el seu darrer llibre sobre el Pla de Mallorca. Picornell explicà que d’aquesta manera posa punt a la sèrie dedicada a aquesta comarca. Apunts del Pla de Mallorca, Mallorca Profunda?, i Dalt del Turó són els tres primers llibres dedicats a parlar sobre aquella Mallorca que ja ha desaparegut. En aquest cas a La fi d’un món l’autor explica com aquella Mallorca, aquell Pla de Mallorca de la seva infantesa ja no existeix.

Caterina Karmany i Climent Picornell

Caterina Karmany Jaume, corresponsal de TV3 a Balears, i Climent Picornell, autor del llibre, durant la presentació de La fi d’un món.

Back To Top