Skip to content
ActualitatPorreres

La meitat de la vinya de les Balears ja és ecològica

El cultiu de vinya ecològica suposa ja el cinquanta per cent de la superfície plantada a les Illes Balears. És una de les dades destacades de l’anuari estadístic de 2022 presentat pel Consell Balear de Producció Agrària Ecològica (CBPAE) en el marc de la presentació de la Diada Ecològica de Porreres que tendrà lloc el vinent dia 23 d’abril.

A la comarca del Pla de Mallorca cinc bodegues duen el segell ecològic: Can Coleto (Petra), Can Feliu i Mesquida Mora (Porreres) i Can Majoral i Oliver Moragues (Algaida).

L’augment de la vinya ecològica augmenta any rere any com ho fa també la superfície agrària ecològica inscrita en el Consell Balear de Producció Agrària Ecològica (CBPAE) segons informà el seu director tècnic, Jeroni Vera. En el decurs de 2022 augmentà un 7,1 %, és a dir, 2.841 hectàrees noves de la superfície total de 43.074 hectàrees ecològiques a les Illes Balears. Quant als operadors, s’arribà als 1.196 dels quals 816 són productors i 380 elaboradors.

SAL MARINA

Lluny del Pla de Mallorca i com a curiositat en l’àmbit general de les Illes Balears, cal destacar que de les noves hectàrees inscrites n’hi ha 465 destinades a la producció i extracció de sal marina que es pot certificar com ecològica des de l’any passat.

DIADA ECOLÒGICA

Organitzada per Apaema amb la col·laboració de CBPAE, Varietats Locals i l’Ajuntament de Porreres, la Diada Ecològica que tendrà lloca el vinent dia 23 d’abril i que arriba enguany a la setzena edició.

A l’acte de presentació de la mostra que enguany du per títol “Som el que menjam”, hi ha assistit la batlessa de Porreres, Xisca Mora; la regidora d’Agricultura, Maria Antònia Veny; Mireia Oliver vicepresidenta d’Apaema; Jeroni Vera, director tècnic del CBPAE i Nofre Fullana tècnic d’Apaema.

Xisca Mora agraí l’organització d’aquesta diada perquè “a banda de promoció i venda del producte ecològic i d’aquest sistema d’agricultura, va molt més enllà perquè és formació, conscienciació i dinamització del sector”.

Per la seva banda, per part d’Apaema, Mireia Oliver, destacà que la programació de la Diada Ecològica dura tota la setmana en la qual es fan xerrades, jornades de portes obertes a finques, entre altres activitats. Oliver va destacar que en la diada de dia 23 d’abril hi haurà 70 paradetes, concerts, activitats infantils i la novetat d’una carpa on es presentaran productes ecològics. “De cada any som més productors, de cada any Apaema té més socis perquè som el futur. En la situació actual i el perill del canvi climàtic i la necessitat de tenir un món més sostenible, l’agricultura ecològica és el perfil que necessita”, va concloure.

Back To Top