Skip to content
Actualitat

“Terraferida” fa un téntol atiant als partits “progressistes” de Mallorca

Terraferida” s’acomiada després de vuit intensos anys d’activisme en defensa del territori i ho fa atiant als partits “progressistes” que “han governat 16 dels darrers 20 anys a Mallorca”. A aquests partits “tot i que se’ls suposa més sensibilitat que a la resta en temes ambientals, veim amb preocupació que estan tancats en banda. Incorporen el discurs i el vocabulari de les entitats ecologistes, però continuen executant polítiques de creixement i massificació i es neguen a posar límits a la construcció massiva i al procés de turistificació total de Mallorca”.

Amb el títol “Estimades, Terraferida fa un tèntol” i un dibuix fet expressament per l’artista felanitxer Miquel Barceló, l’associació ha emès un comunicat on detalla els motius d’aquesta aturada que en principi sembla temporal.

El primer: “Una entitat petita, sense personal alliberat ni recursos econòmics no pot atendre una allau tan gran de denúncies, informacions i peticions de persones i mitjans de comunicació. Tot això mentre es treballen temes propis, s’atenen les xarxes socials i la burocràcia. Es pot fer un temps però no indefinidament”.

Apunten que “els partits polítics de Mallorca i les institucions públiques no volen fer polítiques ecologistes transformadores. Són un mur impermeable. Vuit anys de propostes, al·legacions i suggeriments de canvis legals per millorar la vida de la gent no han trobat gairebé cap encletxa, cap espai, cap sí. Si es veiessin avanços i voluntat real, el primer motiu no seria cap obstacle per continuar. Però els moviments socials necessiten aconseguir objectius de tant en tant, és la seva raó de ser”.

L’activisme de Terraferida ha estat elevat durant aquests vuit anys amb múltiples denúncies com ara les pedreres de Porreres o Sineu, la proliferació de parcs fotovoltaics i la construcció i urbanització en sòl rústic, entre altres.

“L’artista Miquel Barceló, sempre compromès amb la seva terra, ens ha fet aquesta obra que serveix per cloure aquesta eixida i agraïr el suport a tanta gent” diu Terraferida en el seu comunicat.

Back To Top