Skip to content
ActualitatPorreres

Aprovats 2,1 milions per a la xarxa de reg de la bassa de Porreres

El Consell de Govern ha autoritzat una despesa per dur a terme el projecte de xarxes de reg amb aigua regenerada a Porreres per un import de 2,1 milions d’euros. El termini d’execució és des de la signatura de l’acta de replanteig fins al 30 de novembre de 2024.

La bassa de reg de Porreres s’ha construït durant aquesta legislatura i ja està finalitzada. El projecte de xarxes de reg amb aigua regenerada implica la connexió de la bassa amb l’EDAR de Felanitx, juntament amb altres canalitzacions que complementen aquest projecte.

La bassa de regants de Porreres va néixer de la necessitat de regenerar i aprofitar les aigües produïdes a la depuradora per al reg agrícola. Les aigües rebran un tractament terciari per tal que puguin ser aprofitades després per la Comunitat de Regants de Porreres.

La bassa de regants és un projecte conjunt que neix el 2010 de la inquietud dels membres de la Comunitat de Regants de Porreres, la Cooperativa Agrícola i l’Ajuntament, per tal de reutilitzar les aigües depurades per al reg agrícola, fer front als efectes de les sequeres i millorar la regulació, maneig i aprofitament de l’aigua.

Aquesta actuació forma part dels 18 projectes d’inversió del Pla General d’Aigües Regenerades per al reg agrícola, que preveu una inversió de 60 milions d’euros amb sis infraestructures noves. Actualment, aquest Pla, presentat el febrer passat, està en procés de resposta d’al·legacions.

Back To Top