Skip to content
ActualitatCostitx

Costitx tendrà un parc etnològic

Render del parc etnològic de Costitx

La compra del solar de cas Cabrer i una part del molí de can Vallès permetrà a l’Ajuntament de Costitx posar en marxa el projecte que, des del setembre passat té, per a la construcció d’un parc etnològic. La intervenció preveu actuacions puntuals de la base i l’envelador del molí de vent fariner.

A més de la rehabilitació del molí s’habilitarà la parcel·la de 400 metres quadrats situada entre dos molins. Des de l’Ajuntament, en el projecte de parc etnològic, s’assenyala que “la ubicació i condicions de la parcel·la fan que sigui un espai idoni per dur a terme un parc públic que es relacioni amb els elements etnològics presents al municipi de Costitx. La construcció d’un parc etnològic obert al públic permetrà donar un ús a aquest espai que actualment es troba en desús i afavorirà al coneixement i respecte pel patrimoni historicoindustrial de Mallorca”.

El parc preveu la construcció d’una sínia i tot el seu mecanisme. Una era com les que hi havia per batre el gra. Una sitja per fer carbó. I amb tot això crear un itinerari.

Amb tot el que es vol és fer la mínima intervenció sobre els elements ja existents i sols contribuir a conservar i rehabilitar aquelles zones més degradades.

El pressupost estimat per a fer aquest parc és de 170.000 euros. A aquesta xifra cal afegir-hi els 270.000 euros que s’han pagat per a la compra del solar i la darrera part de molí que quedava. El projecte ha estat subvencionat amb un 90% pel Consorci de Borsa d’Allotjaments Turístics.

Back To Top