Skip to content
ActualitatLloret de VistalegreMontuïriSant JoanVilafranca

Cantar Panades

Quintos Vilafranca Pasqua

Els Quintos de Vilafranca han sortit avui, dia de Pasqua, a cantar les tradicionals cançons per captar panades. Aquesta festa, coneguda en altres indrets de l’illa pel cant de Salers, al Pla de Mallorca sempre se li ha dit Cantar Panades. Així ho explica Bàrbara Duran a la seva tesi doctoral sobre aquest tema.

Al Pla, quasi tots els pobles serven dins la memòria aquesta vella tradició, però sols es conserva avui en dia a Vilafranca, Sant Joan i Lloret on els Quintos també porten les imatges en el moment de l’Encontrada i posterior processó. A Sant Joan o Lloret, els Quintos també mantenen la tradició de portar les figures de la Mare de Déu i Jesús a la processó i sortir a cantar panades.

Cantar panades Sant Joan

A Montuïri la festa també és viva però d’uns anys ençà se celebra el Dilluns de Pasqua. Deu fer trenta anys que els integrants de la Banda de Música i els joves de l’Escola de Música recuperaren la festa que s’havia aturat uns anys. El dia d’avui són, principalment, els integrants de la Coral parroquial els encarregats de cantar panades.

Així mateix, la Banda de Música sempre tanca el seu concert del dia de Pasqua amb el cant de les panades. Cançó que també es repeteix el dia del Puig, al puig de Sant Miquel.

Dilluns dia 10 a les 17 h a la plaça Major començarà el recorregut per cantar les panades.

A Algaida o Porreres també hi ha la presència dels Quintos lligada als pancaritats.

Madona, sa vostra filla
jo l’he vista de matí.
M’ha dit que vengués aquí
que panades mos darieu.

Back To Top