Skip to content
ActualitatAlgaida

Randa: es Recó, es Celler i Son Gener venuts a grans cadenes hostaleres

L’hotel-restaurant es Recó, el restaurant es Celler i la possessió de Son Gener de Randa han canviat de mans. Dos importants grups del sector de l’hostaleria i la restauració han coincidit en expandir el seu negoci i el seu patrimoni adquirint dos emblemàtics establiments i una finca del petit nucli de muntanya del terme municipal d’Algaida.

ES CELLER I SON GENER

Es Celler de Randa i la possessió de Son Gener han estat adquirits per empreses del Grupo Cappuccino, companyia especialitzada en restaurants i cafeteries d’alta qualitat i que disposa d’establiments a ciutats com ara Palma, Eivissa, Madrid, València o Marbella. En el seu llistat d’establiments destacats hi figura també un hotel de luxe en el centre de Palma.

Des de la companyia han confirmat la compra a aquest digital per part “d’empreses del grup” però no han pogut donar més informació sobre els plans de futur d’es Celler ni de la finca de Son Gener, ja que actualment “estem valorant el seu destí”.

Cal destacar que actualment el restaurant continua obert amb el seu servei de cuina tradicional mallorquina.

L’històric restaurant està ubicat en una edificació que data del 1739. Just a l’enfront, travessant el carrer de l’Església, hi ha un dels accessos a la possessió de Son Gener en un portell que condueix per un camí de terra fins a les cases de la finca.

Pel que fa a Son Gener, en el catàleg de patrimoni de 2020 de l’Ajuntament d’Algaida, hi consta que “no disposam d’informació referent a aquest indret”, ja que es va prohibir l’accés a la propietat als tècnics redactors. Davant aquesta situació, consta en el catàleg que “previ a l’obtenció de llicència municipal d’obres, per a l’autorització de la intervenció, serà necessària la presentació d’un estudi previ per part d’un tècnic competent en matèria de patrimoni que inclourà l’avaluació dels elements a conservar i les intervencions possibles”.

Amb tot, els tècnics recomanen “la protecció integral de tota la finca pel seu altíssim valor paisatgístics i la notable integració dels elements arquitectònics que formen la casa”.

ES RECÓ

Pel que fa a l’hotel-restaurant es Recó, ha estat adquirit LJ Group de Lorenzo Fluxa. Segons ha pogut saber totpla.cat la intenció dels nous propietaris es obrir un hotel de luxe ecològic en la línia de l’hotel LJs Ratxó de la mateixa companyia i que està ubicat a prop de Puigpunyent a la Serra de Tramuntana.

Les intencions del nou propietari d’es Recó de Randa ja han estat traslladades a l’Ajuntament d’Algaida i estan encaminades a restaurar i millorar l’establiment. De fet, la nova propietat ja ha penjat un cartell de “pròxima obertura” que llueix ben vistosa en una façana del carrer de l’Església.

Es Recó està ubicat en una casa típica pagesa construïda a finals del segle XVIII.

Back To Top