Skip to content
ActualitatCulturaSant Joan

La Coral de Sant Joan va a la presó (a cantar)

Coral de Sant Joan

Aquest Divendres Sant la Coral de Sant Joan ha estat convidada a oferir un concert a la presó de Palma.

Després del concert que realitzà aquest grup coral a Santiago de Compostel·la, l’any passat, han estat convidats pel canonge i capellà de la presó, Jaume Alemany, a oferir un concert a les instal·lacions de la carretera de Sóller.

Sense cap dubte aquesta actuació serà molt especial pels integrants de la Coral santjonaera. Amb aquesta actuació veuen una oportunitat per poder cantar en un espai que mai no haurien pensat i amb la possibilitat d’oferir l’esforç dels seus assajos a un col·lectiu de persones amb unes característiques molt diferents a les que ells estan habituats.

Antiguitat

Una cita vinculada a la música coral també la trobam aquest cap de setmana a Sant Joan. Ens referim a la Missa en to Pascal. Fòssil, joia o cant polifònic únic a Mallorca són alguns dels adjectius que dediquen els experts al cant de la Missa a To Pascal que, des de fa segles, es canta durant la vigília de Pasqua i el dia de Pasqua a la parròquia de Sant Joan.

Qui ho canta és el cor parroquial qui amb l’ajuda del poble, de cada cop menys, interpreten aquesta peça.

L’any passat la Coral de Sant Joan va voler remarcar la importància d’aquesta peça i amb l’ajuda de diferents mecenes van enregistrar un vídeo per donar a conèixer aquesta petita joia musical que podria datar del segle XV.

A Sant Joan, el cant s’ha transmès de generació en generació i ara ha esdevingut tot un referent de les festes de Pasqua de la localitat, els intèrprets, el poble, el canta sense papers, de memòria, malgrat ser en llatí.

La peça musical forma part dels cants polifònics religiosos de tradició oral existents a la Mediterrània occidental, en territoris com Sardenya, Còrsega, Ligúria, Múrcia, Occitània o Catalunya.

La informació s’ha extret de l’estudi realitzat per Mireia Rosa Ferriol, Joan Miquel Bennàssar i Amadeu Corbera. Així mateix podeu escoltar el programa, Ni to ni so, d’Ona Mediterrània que parla sobre aquesta missa.

Back To Top