Skip to content
ActualitatPorreres

Perill en l’accés a l’IES Porreres: l’Ajuntament estudia fer un nou corredor segur

L’Ajuntament de Porreres vol fer un corredor segur d’entrades i sortides de l’IES Porreres per aquells nins i nines que van a peu al centre d’educació secundària.

La situació a l’hora d’arribada i a la de sortida és caòtica i perillosa a la zona de l’aparcament del camp d’esports de ses Forques. Hi conflueixen els autocars que transporten escolars de Vilafranca i Montuïri, cotxes dels professors, mares i pares, motocicletes i, lògicament, els 570 alumnes.

De fet, el professorat advertí a aquest digital sobre la situació i traslladà la seva preocupació davant el perill a què s’exposa a l’alumnat. Entre altres coses, lamentaren sobretot el fet que “els autocars no esperin que la zona d’aparcament estigui completament buida per posar-se en marxa”. “Els hi hem dit que esperin cinc o deu minuts per posar-se en marxa, però sembla que frisen molt”, apuntà una professora.

El director de l’IES, Joan Ramon Xamena, coincideix: “Se veu que els autocars han d’anar a fer altres serveis i solen frisar un poc. Pensam que la solució no és altra que trobar alternatives a l’accés a peu dels nins i nines i, de fet, ja n’hem parlat amb l’Ajuntament”.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Porreres, Jaume Martorell, explica que l’Ajuntament ja té damunt la taula aquesta problemàtica i que “la solució ideal és fer un corredor segur per tots els nins i nines que van a peu a l’institut”.

En aquest sentit, detallà el projecte que vol dur a terme l’Ajuntament “sempre que sigui tècnicament viable“. Es faria un accés des del pati de l’IES cap al camp de futbol que passi directament a la pista utilitzada per fer atletisme i que discorr per la part posterior de la graderia i per davant el bar del recinte esportiu. L’alumnat sortiria per la barrera d’accés alternatiu existent a l’altre extrem del camp i aniria directament a la voravia i carril per a bicicletes de la carretera Montuïri-Porreres.

“Aquesta és la solució que hem pensat amb el Policia Tutor i pensam que pot anar bé. Ara ho mirarem amb els tècnics perquè ens donin el vistiplau sobretot pel que fa a una síquia per sobre la qual haurem de passar”, conclou Martorell.

Back To Top