Skip to content
ActualitatArianyDestacatLlubiMaria de la SalutMontuïri

Alta ocupació als allotjaments turístics del Pla per Pasqua

Agroturisme Es Rafal Montuïri

Als municipis del Pla de Mallorca presenten una ocupació que oscil·la entre el 75% i el 100% aquests dies de Pasqua. Majoritàriament, es tracta d’un turisme familiar procedent de l’Estat espanyol i d’Alemanya.

L’Associació Balear d’Agroturismes i Turisme Interior assenyala que “no han obert tots els agroturismes, però els que han obert tenen una ocupació del 80%“. Així ho assenyala Miquel Artigues, president de l’entitat. Aquest també assegura que “s’ha notat que Pasqua ha caigut prest i això fa que l’ocupació no sigui tan alta”. Artigues manifesta que les xifres “se situen similars a les dels anys prepandèmia“. Si bé Artigues també ens parla d’una situació que els darrers anys va en augment i no és altre que l’allargament de la temporada, la desestacionalització, per la banda del final d’any. “Veim com l’octubre s’ha convertit en un més excel·lent per a l’ocupació mentre que els mesos d’abril i maig són més fluixos”.

Per altre costat, la gerent d’Habtur (Associació d’Habitatges de Lloguer Turístic), Maria Gibert, situa l’ocupació d’aquesta oferta en el 75% d’ocupació. Això sí, el número d’habitatges oberts és del 60%. “La situació és molt similar a la de l’any passat i en unes xifres ja prepandèmiques”. Per a Gibert, en el cas dels seus allotjaments no hi ha diferència al fet que les festes de Pasqua siguin a principi del mes d’abril i no més endavant. “En ser un tipus de turisme que ve en dies de vacances escolars és indiferent dels dies en què caigui la Setmana Santa” assegura.

Pel que fa a l’ocupació parlant directament amb els propietaris d’aquests establiments en els casos en què hem pogut contactar, ens asseguren que al llarg d’aquestes dues setmanes l’ocupació també oscil·la entre aquest 80 i 100%. Així ens ho asseguren des de l’Hort de Cas Capità a Ariany, des del Rafal de Montuïri, Son Fogueró de Maria de la Salut i de sa Casa Rotja de Llubí.

A Ariany expliquen que “aquest any hi ha força diferència amb els altres anys. Les visites provenen majoritàriament d’Alemanya i quasi tot és turisme familiar“. A Ariany l’ocupació d’aquests dies és de 100%.

En el cas del Rafal de Montuïri des de la propietat indiquen que “aquí tenim un 80% d’ocupació i els turistes són alemanys“.

A Son Fogueró de Maria, un dels primers agroturismes del Pla de Mallorca asseguren que durant aquestes dues setmanes l’ocupació gira entorn del 80%. “A final de mes ja tendrem una ocupació del 100%” ens asseguren des de la recepció de l’establiment. Pel que fa a la procedència dels clients manifesten que “el 90% són alemanys. El 10% restant es reparteix entre anglesos i suïssos“. Un dels canvis que han notat és un incipient augment dels turistes americans.

A sa Casa Rotja de Llubí l’ocupació és del 100% aquest cap de setmana de Pasqua, mentre que la setmana anterior i posterior tenen un 70% d’ocupació. Sobre la procedència dels visitants ens asseguren que el 70% venen de Catalunya i la resta ho fan des de la resta de l’Estat, França i Anglaterra.

Back To Top