Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

La tempesta capola garroves i els ulls tendres de les vinyes se’n salven

Calabruix Vinyes Porreres

La tempesta que aquest migdia ha travessat Mallorca i bona part del Pla ho ha fet en forma de calabruix. Una pedregada que ha fet malbé a algunes de les plantacions, garrovers, ametllers, fruiters.

Els fruits o ulls tendres d’aquestes plantes han patit l’efecte de la calabruixada que ha caigut amb força a diferents indrets del Pla.

En aquest moment els pagesos encara revisen les seves plantacions, però tot fa indicar que en alguns indrets les pèrdues seran importants.

Pel que fa a la les garroves de la imatge el pagès assegura que “no ens bastava la davallada del preu de la garrova que ara amb aquesta calabruixada bona part de les garroves verdes ja són en terra”. “Serà magre la collita enguany” afegia amb resignació.

Garroves afectades pel calabruix

Qui també ha patit de valent han estat les flors dels d’ametlers i altres fruiters; cirerers, albercoquers, pruneres, etcètera.

Pel que fa als vinaters ara veien com els ceps començaven a treure ulls, però en el cas de Porreres sembla que la calabruixada no ha fet gaire mal a les vinyes. Allà la bodeguera Bàrbara Mesquida assenyala que “els ulls eren molt petits encara i no els ha fet mal la calabruixada. Molt diferent hauria estat si això ho hagués fet d’aquí un parell o tres de setmanes”.

Segons les dades de les estacions de Balearsmeteo la precipitació als pobles del Pla ha estat de 3,4 litres a Vilafranca; sense pluja a Llubí o Sencelles; entre 7 i 10 litres a les dues estacions de Montuïri o 2,2 a Maria de la Salut.

Back To Top