Skip to content
ActualitatSineu

Un ascensor per millorar l’accessibilitat a la Sala de Sineu

Façana Ajuntament de Sineu

L’històric edifici conventual que ara acull l’Ajuntament de Sineu no té accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Un punt que ara, amb una inversió de 128.000 euros procedents de fons europeus, se solucionarà amb la instal·lació d’un ascensor.

Aquest equipament ja ha rebut el vistiplau del departament de Patrimoni del Consell de Mallorca i serà col·locat a la zona sud de l’edifici per, així, donar compliment a la normativa d’accessibilitat. La inversió, que s’ha aconseguit mitjançant el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, serà finançada íntegrament amb fons de la Unió Europea.

Tot l’edifici és bé d’interès cultural. És per això que, de forma imminent, es duran a terme els corresponents tasts arqueològics, també autoritzats pel servei de Patrimoni del Consell, que s’han de fer abans de procedir a la licitació de l’obra.

Reforma integral

És el primer pas, ja que l’equip de govern pretén executar diverses iniciatives amb vocació de reforma integral. De fet, segons explica el batle, Tomeu Mulet, per a la zona nord de l’edifici, s’acaba d’aprovar una inversió de gairebé 50.000 euros, que seran destinats a la reparació del sistema de climatització per a la biblioteca i la sala d’actes.

Segons explica el batle, «el projecte va molt més enllà. Amb aquest nou equipament volem facilitar l’ús de la primera planta de l’edifici, que podrà acollir dependències municipals i un nou espai museístic per a la divulgació de la història i el patrimoni de Sineu». Mulet afirma que la rehabilitació de l’ajuntament hauria de continuar amb una intervenció integral de reforma.

Per això la corporació sol·licitarà cooperació tècnica al Consell de Mallorca per reformar la coberta de l’edifici. «Cal ser ambiciosos i aprofitar totes les oportunitats que ens permetin rehabilitar l’edifici», conclou el batle.

Recordem que en aquesta coberta hi ha elements d’alt valor patrimonial com són les teules pintades.

Back To Top