Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Tècnics d’atenció a la dependència, feina assegurada al Pla

L’envelliment de la població del Pla de Mallorca està per damunt la mitjana d’altres comarques de l’illa. Per això de cada vegada augmenten més els serveis i les necessitats d’un sector de la població que a causa de l’augment de la mitjana de l’esperança de vida és de cada vegada més numerós.

Una de les múltiples repercussions d’aquesta dada és la necessitat de disposar de persones que puguin tenir cura d’aquesta gent gran i especialment de la que està en situació de dependència. Així ho explica, Catalina Mir, l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) de la Mancomunitat del Pla de Mallorca: “a la comarca tenim molta gent gran i de cada vegada hi ha més demanda de perfil de persones cuidadores”.

Així, la formació de tècnic en atenció a persones en situació de dependència ha esdevingut una sortida professional amb molt de futur a la comarca del Pla de Mallorca. “Tenim dades que diuen que l’envelliment de la població del Pla està un poc per damunt i per això és un perfil emergent”, apunta Mir.

GRAU MITJÀ D’ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA

A conseqüència d’aquesta situació i vistes les necessitats de la comarca, el CEPA Mancomunitat Pla de Mallorca ofereix al centre de Costitx un grau mitjà de tècnic en atenció a persones en situació de dependència. El grau mitjà consta de dos cursos acadèmics i en tota té una durada 2.000 hores.

El departament de Serveis socials de la Mancomunitat Pla de Mallorca detectà la necessitat d’incrementar l’oferta formativa de la família sociocultural i de serveis a la Comunitat per millorar les competències dels futurs professionals que es podrien incorporar a les infraestructures d’atenció a la dependència existents i a l’atenció en el domicili. Així consta en el Pla Estratègic d’Ocupació Local del Pla de Mallorca (2021-2023), en el qual es destaca que la comarca necessita persones amb el títol “d’atenció a la dependència, auxiliar d’infermeria i integració social”.

Per altra banda, l’IES Sineu ha demanat ampliar la seva oferta de Formació Professional amb el grau mitjà d’atenció a la dependència. El seu director, Rafel Crespí, explica que dins les ampliacions d’estudis que reclama el centre de cara a una pròxima ampliació del centre que s’ha d’executar entre enguany i el curs 2025-2026, un dels cursos amb què vol ampliar l’oferta de cicles formatius és amb el grau mitjà d’atenció a la dependència.

SORTIDES PROFESSIONALS

Les sortides professionals del cuidador o cuidadora de persones en situació de dependència poden ser a institucions, administracions públiques o a domicilis com a assistents d’atenció domiciliària o treballador o treballadora familiar. Així mateix, també poder trobar feina com a auxiliars d’educació especial o de teleoperadors de teleassistència.

Back To Top