Skip to content
ActualitatPorreres

Porreres aprova els pressuposts municipals que “van camí de la recuperació econòmica”

El ple de l’Ajuntament de Porreres aprovà en el darrer ple municipal els comptes per aquest any 2023. Uns pressuposts que tiraren endavant amb els vots favorables de l’equip de govern Pi i PSOE i les abstencions de Més i PP.

Les xifres previstes per aquest any pugen als 4,3 milions d’euros i segons explicà la batlessa, Xisca Mora, “es fonamenten sobre quatre eixos: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere”.

Tot això, explicà Mora en el transcurs del ple municipal que es farà sempre “seguint el camí de la recuperació econòmica que està experimentant el poble”. L’equip de govern vol donar un nou impuls a l’activitat del municipi des de la transformació del destí i en clau de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic. “Hem apostat per uns pressuposts expansius per contribuir a la recuperació econòmica del poble i per mantenir el compromís amb les persones i amb els sectors econòmics que encara necessiten suport per recobrar els nivells de renda afectats per la inflació”, manifestà Mora.

La batlessa també va voler deixar clar que en tot moment es mantenen les partides per fer front a les polítiques socials, amb la previsió de donar suport a les famílies i col·lectius més vulnerables i a qui més esforç els està suposant sortir de la crisi. I també “es recupera l’activitat inversora en embelliment i millores urbanes de diferents zones del terme municipal” digué Mora.

Per la seva banda el portaveu i candidat de Més a la batlia, Sebastià Lliteres titllà els comptes municipals de “poc participatius i amb massa marge de  millora”. També va remarcar que el seu vot d’abstenció “en negatiu” feia referència al fet que “arriben tard, i tot i les millores en termes socials i culturals, no afronten les inversions necessàries al municipi i són una còpia dels pressuposts anteriors: no es preveu cap nou aparcament i les inversions previstes pel 2023 és impossible que es duguin a terme».

Lliteres en el seu torn de paraula també va voler expressar les coses positives, les negatives i una proposta d’esmena per incorporar una ajuda de 20.000 euros pel transport escolar. Finalment, acabà demanant “un projecte de poble i una planificació”.

Per la seva banda des del Partit Popular també assenyalaren el retard en la presentació dels comptes. “Com cada any hem de tornar a revisar el pressupost amb pressa perquè el presenten tard i amb l’excusa que és urgent”, digué la portaveu, i també candidata Maria Agnès Sampol. A més afegí que “enguany ens han presentat uns pressuposts que no diuen pràcticament res, està clar que no s’ha negociat amb els grups de l’oposició perquè ens trobam en un any electoral, però és que sembla que han prorrogat el pressupost del 2022″.

Back To Top