Skip to content
ActualitatSanta Eugenia

Els sis habitatges de lloguer social de Santa Eugènia a punt d’adjudicar

Portes obertes habitatges Santa Eugènia

El projecte de construcció de sis habitatges de protecció pública de lloguer social assequible a Santa Eugènia, de l’Institut Balear de l’Habitatge es preveu que es pugui adjudicar a finals d’aquest mes de març.

Aquest passat cap de setmana es va celebrar una jornada de portes obertes perquè els veïnats del poble els poguessin conèixer de primera mà. Durant la jornada fou un dels arquitectes del projecte, Carles Oliver qui explicà els detalls d’aquestes cases que s’han construït en un solar cedit per l’Ajuntament de Santa Eugènia.

Aquesta és la primera promoció d’habitatge públic al municipi. La construcció ubicada a prop de ca ses Monges s’ha edificat en planta baixa i planta primera.

Per accedir als habitatges hi ha un pati exterior comunitari que connecta directament amb totes les cases de manera individual. D’aquesta manera, cada residència gaudeix d’un pati d’accés privatiu, de diferents dimensions segons si l’habitatge està situat a la planta baixa o a la planta primera.

S’han aprofitat tant les persianes com la pedra de marès de l’edifici preexistent.

Els arquitectes expliquen que “climàticament, serà l’edifici més eficient construït per l’Institut fins ara. Serà classe energètica A i la demanda anual de consum de refrigeració i calefacció combinada és de 4,8 kWh/m² per l’any 2020 i 6,4 kWh/m² per l’any 2050, amb un escenari teòric de +2 °C. Part de l’eficiència a l’hivern depèn de la renovació d’aire per convecció provinent d’un mur trombe situat a la façana sud”.

COST: El pressupost de l’edifici era de 744.000 euros.

Back To Top