Skip to content
ActualitatPorreres

El centre de dia de Porreres estarà enllestit el mes d’abril amb tres mesos de retard

Les obres de reforma de part de les antigues dependències parroquials de la residència de Ca Ses Monges han enfilat la recta final i, si es compleixen les previsions anunciades per la constructora, acabaran el mes d’abril amb tres mesos de retard.

Avui, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha visitat les obres amb la consellera de Drets Socials del Consell de Mallorca i presidenta de l’IMAS, Sofía Alonso, i la batlessa de Porreres, Xisca Mora, acompanyada pel director general de Planificació, Formació i Equipaments, Juan Manuel Rosa; el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, Juan Manuel Martínez. i regidors de l’Ajuntament de Porreres.

El nou centre de dia oferirà 30 places que s’integraran majoritàriament a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. El projecte té un cost de 600.000 euros, dels quals un 50% els aporta la Conselleria d’Afers Socials i Esports i la resta a parts iguals entre l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i l’Ajuntament de Porreres.

La Conselleria d’Afers Socials destinarà cada any uns 200.000 euros per al finançament de la concertació de les places que estiguin reservades per atendre la població en situació de dependència i donarà feina directa a 10 treballadors.

El projecte havia d’estar enllestit el mes de gener, però problemes de subministraments com ara els de la fusteria han afectat el calendari previst inicialment. Així ho ha reconegut l’arquitecte de la constructora davant les autoritats: “Com que no teníem la fusteria no ens atrevíem a començar a pintar i això ens ha retardat la finalització”.

La consellera Santiago va lamentar el retard perquè “avui teníem previst fer una jornada de portes obertes amb tot el mobiliari i no podrà ser. Com ha dit l’arquitecte, les causes són problemes de mà d’obra, de subministrament i encariment del material. No és molt greu perquè s’han compromès a acabar el mes d’abril i la veritat que després quan el centre de dia estigui en funcionament i la gent vengui, el retard és una anècdota”.

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, destacà que “estam contents de veure com queda aquest espai, amb aquesta llum natural i la funcionalitat que tendrà. Evidentment, ens hauria agradat que les obres haguessin estat acabades abans d’acabar la legislatura”. Mora afegí que “el servei es farà de forma concertada a fi que hi puguin optar les empreses del tercer sector que estan acostumades i tenen la professionalitat suficient per fer feina amb la gent gran amb situació de dependència”.

DISTRIBUCIÓ

S’ha reformat parcialment i adaptat la planta baixa de l’antiga residència parroquial per a persones grans de Porreres, Ca Ses Monges, que té una superfície total de 397m2. Compta amb una sala polivalent, una sala de descans i una cuina, que estan directament connectades amb l’espai exterior del pati, on hi ha una pèrgola exterior com a espai de transició i estada de les persones usuàries. Manté l’accés a la capella existent i oferirà espai per intercanviar material i informació amb els usuaris i familiars.

Back To Top