Skip to content
Sencelles

Les velles escoles de Can Bril de Sencelles tornen a formar

Les antigues escoles de Sencelles tornen a tenir espais de formació. A partir d’ara acolliran cursos de formació del certificat de professionalitat. Al centre s’hi han invertit un total de 144.595 euros amb una ajuda de 72.300 per part del SOIB i la mateixa quantitat per part de l’Ajuntament senceller.

El dia 2 de març, visitaren les noves instal·lacions la directora del SOIB, Pilar Ortiz, acompanyada de la presidenta de la Mancomunitat del Pla de Mallorca, Joana Maria Pascual, del gerent de la mateixa Joan Cifre i del batle de Sencelles, Joan Carles Verd. A partir d’ara l’Ajuntament posarà en marxa dues formacions de Certificat de Professionalitat amb el suport del Departament de Promoció Econòmica de la Mancomunitat del Pla. Una de les formacions és la de Docència de la formació professional per a l’ocupació de nivell 3, això vol dir que per accedir a aquest curs és necessari tenir el batxillerat, el BUP o equivalents. L’altre Certificat de Professionalitat que es posarà en marxa és el de neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, de nivell 1, la qual cosa vol dir que no hi ha requisits d’accés i, per tant, no hi ha titulació mínima per aportar.

L’elecció d’aquest darrer certificat es deu a la necessitat de disposar de personal qualificat a l’hora de contractar persones de neteja a residències de gent gran, a centres de dia del Pla de Mallorca i als ajuntaments i centres dependents d’aquests. Hi ha fins a 12 entitats localitzades (5 residències per persones majors amb grau de dependència o de discapacitat, 3 centres de dia de persones majors amb grau de dependència i 4 centres d’atenció a persones amb discapacitat).

És una constatació que el treball informal està present en el sector de la neteja. També és una constatació que és un sector feminitzat i precari. Des de la Mancomunitat Pla de Mallorca i des de l’Ajuntament de Sencelles es vol actuar per donar noves oportunitats a aquestes persones a través de dues línies d’acció: la formació i l’ocupació a través de la creació de cooperatives de treball associat. També s’han de tenir en compte les noves necessitats de neteja que suposa l’existència de més de 9.000 places d’allotjament turístic en el Pla de Mallorca.

Back To Top