Skip to content
ActualitatVilafranca

Dones soles o amb fills, perfil de les noves inquilines dels habitatges de l’IBAVI a Vilafranca

Aquesta setmana s’han lliurat les claus de 22 habitatges de protecció pública destinats a lloguer social de Vilafranca.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, companyada del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí i del batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, assistí a l’acte de lliurament de les claus de 22 habitatges. D’aquests, dotze de les noves adjudicatàries són dones soles o amb fills. “De manera que segueix la tendència de perfil majoritari dels llogaters de l’IBAVI” expliquen.

Es tracta de la primera promoció d’habitatge públic del municipi. Actualment, el parc públic de Vilafranca només disposa d’un habitatge que va adquirir el Govern exercint el dret de tanteig i retracte.

La nova promoció s’ha construït en un solar situat al carrer de Migjorn, que va adquirir l’IBAVI l’any 2009.

Durant l’acte d’entrega de claus, la presidenta del Govern afirmà que “tots ens mereixem viure en un habitatge digne, que hauria de ser un dret de la ciutadania i no un bé d’especulació”. Francina Armengol assegurà que aquesta ha estat la premissa amb la qual ha fet feina el Govern i, per això, “vam aprovar la primera llei d’habitatge de la Comunitat Autònoma i s’ha fet obra nova, s’ha comprat habitatge a qui el tenia buit, s’estan donant més ajudes al lloguer que mai i s’està ajudant els promotors privats a fer habitatge a preu taxat”.

CARACTERÍSTIQUES DE LA PROMOCIÓ

La promoció de dinou habitatges, dos dels quals són adaptats, consta d’immobles d’entre 57 i 80 m2; un habitatge és d’un dormitori, dinou són de dos dormitoris i dos habitatges són d’un dormitori, per un pressupost de 3.123.528,13 € (IVA exclòs).

Són de tipologia dúplex, que s’organitza de manera anàloga; el programa de la zona de dia, la zona més pública de la casa, ocupa tot l’ample de la crugia; mentre que al pis superior, amb l’escala com a articulació, hi ha les habitacions, una a cada façana, i al centre, un pati, la possibilitat d’escriptori i el bany.

A més, estan pensats i dissenyats per rebaixar els consums energètics i d’aigua, amb l’objectiu de reduir la petjada ecològica i contribuir a l’estalvi energètic de les famílies.

Amb un altre criteri de classificació, la distribució dels 22 habitatges queda de la manera següent: set per a dona sola o home sol, set per a dona o home amb fills i set per a parella amb fills.

Pagaran un lloguer d’entre 370 euros i 649 euros, la qual cosa, en tot cas, representa un màxim del 30 % dels ingressos del nucli familiar, i es fa després d’una adequació individualitzada de la renda en cada cas.

Back To Top