Skip to content
EntrevistesMontuïri

Maria Miralles: “A l’institut de Porreres vaig conèixer amics avui imprescindibles”

Maria Miralles. Nutricionista
Maria Miralles.

Maria Miralles Mayol és la nostra primera protagonista d’una secció d’entrevistes que hem posat en marxa amb el títol de “Referents dels IES de Porreres i Sineu”. També, exestudiants de secundària dels municipis d’Algaida i Santa Eugènia que no tenen aquests dos centres de referència.

Va néixer fa vint-i-quatre anys a Montuïri. És nutricionista.

Després de l’escola Joan Mas i Verd va seguir els seus estudis a l’IES Porreres. Finalitzat l’ESO va continuar la formació a Manacor, a l’IES Mossèn Alcover. “Allà em vaig començar a interessar més pel món de l’alimentació i la nutrició”, explica.

Acabada la selectivitat cursà els estudis a la Universitat de Barcelona. Acabats els quatre anys de carrera inicià les pràctiques al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. Però la pandèmia, com moltes altres coses va impedir-li acabar-les de manera presencial. Ja tenia el cuquet a dins i això va fer que optàs per fer un màster en nutrició esportiva a la Universitat Isabel I de Burgos. A tot això també compte amb experiència laboral. Durant dos anys ha treballat a un centre de nutrició de Sant Cugat, a la vegada que oferia assessoria al gimnàs Onfitness d’Algaida. Ara ha abandonat Mallorca per continuar formant-se i “viure l’experiència” de trescar per un altre país. Actualment, viu a Austràlia estudiant anglès i coneixent món.

Quins anys vàreu estar a l’IES Porreres?

Vaig cursar la secundària, de primer fins a quart (2011-2015).

Quins records teniu del pas per l’IES?

Record aquella etapa envoltada d’un ambient molt familiar, on vaig conèixer amics que avui en dia són imprescindibles i on vaig adquirir uns pilars i uns valors que m’han acompanyat tots aquests anys i em fan ser qui soc avui.

Quina carrera heu estudiat?

He estudiat Nutrició Humana i Dietètica a la Universitat de Barcelona.

Sabíeu quina carrera volíeu fer en començar o els anys de l’IES van servir per orientar-vos?

Sabia què volia estudiar alguna cosa relacionada amb la ciència. Durant la meva etapa a l’IES em vaig plantejar estudiar farmàcia també, però finalment em vaig decidir per Nutrició i Dietètica donat que m’encanta aquest món, la cuina, els hàbits de vida saludables, ajudar a la gent a aconseguir els seus objectius, etc.

Contau-nos, ja heu fet feina del que heu estudiat?

Sí, he estat dos anys oferint consulta nutricional. El dia a dia depèn molt de l’àmbit en què treballis, en el meu cas en una consulta durant el dia veia a diferents pacients. En les consultes em dedicava a conèixer i entendre la situació de cadascú per poder ajudar-los de la millor forma possible a aconseguir els seus objectius, ja fossin baixar de pes, tractar alguna malaltia o millorar una possible simptomatologia relacionada amb l’alimentació.
En alguns casos era necessària una recerca d’informació més profunda sobre la patologia, mentre que en altres casos la consulta podia ser més en l’àmbit motivacional.

Ens diríeu una frase per acabar de convèncer algun alumne actual de l’IES que vulgui estudiar el mateix?

Doncs des del meu punt de vista és un estudi molt interessant donat que no només reps informació per aplicar-la a la futura feina, sinó que també adquireixes uns coneixements que t’ajudaran a millorar la teva qualitat de vida i la de les persones del teu voltant. A més, l’alimentació és un pilar fonamental en el dia a dia de tothom. Així que si esteu pensant a estudiar alguna carrera relacionada amb els aliments, ja sigui ciència i tecnologia dels aliments, o nutrició humana i dietètica vos anim a fer-ho!

Back To Top