Skip to content
ActualitatDestacatMaria de la Salut

L’Impost de Turisme Sostenible invertirà 800.000 euros a crear les pluvials de Maria

La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports que lidera el montuïrer Jaume Bauzà ha anunciat els projectes que durà a terme amb els doblers de l’Impost de Turisme Sostenible, també conegut com a ecotaxa. Així, el Govern ha anunciat una inversió 94 milions d’euros, de la convocatòria extraordinària de 2023, a 31 projectes.

Entre aquestes propostes i mitjançant la FELIB, 6 municipis de Mallorca (Alaró, Felanitx, Maria de la Salut, Sant Llorenç des Cardassar, Selva i Sóller) han presentat 8 projectes per a millores en matèria de modernització i adequació de les seves infraestructures hidràuliques.

En el cas de Maria de la salut, i segons ha explicat el batle Jaume Ferriol, el projecte que es durà a terme és la construcció de les pluvials a diferents carrers del poble. La proposta té un pressupost de 800.000 euros que es pagarà íntegrament amb aquesta partida de l’ITS. Els carrers on s’executarà aquesta obra serà partint de la plaça del Pou, carrer Escola de Nines, Santa Margalida i Ramon Llull, fins a la zona del camp de futbol.

El batle de Maria, tercer per la dreta, forma part de la comissió de l’ITS com a president de la FELIB.

Ferriol explica que “els projectes que es presenten han de tenir un mínim d’una inversió d’un milió d’euros, és per això que decidirem des de la FELIB unificar projectes de diferents municipis per a què, especialment els pobles petits com Maria, poder superar la xifra d’un milió”. El batle de Maria explica que “aquesta és una infraestructura que fa més de 13 anys que hi ha el projecte fet i dins un calaix de l’Ajuntament per la falta d’ajudes per poder-lo dur a terme. Així, amb aquesta proposta damunt la taula el que vam fer va ser actualitzar el projectes per a poder-lo presentar i executar-lo”.

Ara, el Consistori de Maria té un termini de sis mesos per a licitar les obres d’execució d’aquest projecte. Amb aquesta obra, segons explica Ferriol, “es podran redirigir les aigües pluvials i conduir-les de manera soterrada, això ens ha de servir per evitar les inundacions que pateixen adesiara els veïns de determinades cases del nucli urbà”.

Back To Top