Skip to content
Mansiula

La Mansiula (XV)

A CIUTADELLA

A les festes de Sant Joan de Ciutadella hi acudiren un bon grapat de ciutadans del Pla. Molts d’ells hi anaren per veure els cavalls i divertir-se en el caragol o en els jocs des Pla. Ara bé, altres com alguns representants de les agrupacions de Protecció Civil hi anaren per ajudar en tot allò que els hagueren de menester. Del Pla sabem que hi havia representants de Porreres, Vilafranca i Montuïri. Enhorabona per la tasca!

EN CATALÀ, I QUE VIVA ESPAÑA

La revetla de Sant Joan celebrada a Sonarrossa va comptar amb un duet que posà l’amenització musical. La música va servir, als assistents, per poder fer alguns balls. Això sí, segons ha denunciat MÉS-Unides per Sencelles de tota la música interpretada pel duet no va haver-hi cap peça en llengua catalana. I el fet és que tot just uns dies abans, el PI, partit que governa a Sencelles, acabava de signar a ca n’Alcover, seu de l’OCB, un acord per a prioritzar el català a les revetles i festes del municipi. La setmana vinent hi ha les festes Biniali, haurem d’estar atents a la banda sonora.

CLÀUSULES SOCIALS

Les treballadores de la Unitat d’Igualtat i abordatge de les violències masclistes de la Mancomunitat Pla, la Fundació Ires i les tècniques dels diferents ajuntaments fan una feinada en matèria d’igualtat de gènere. De fet, el seu projecte “No hi ha espai per al Masclisme” va rebre el premi a millor campanya de sensibilització que atorga el Consell de Mallorca. La darrera part d’aquest projecte dirigit a l’àmbit esportiu ha estat tot un èxit també. Així i tot, les formacions a directius i personal tècnic dels clubs i associacions esportives no es van poder fer per manca de quòrum a quatre dels 14 municipis de la comarca del Pla. No es varen poder fer a Porreres on només el Club de Bàsquet es va apuntar. Tampoc a Montuïri, Ariany i Maria. Per ventura els ajuntaments s’hauran de plantejar incloure clàusules socials de gènere en les bases de concessió de subvencions.

PUNTA-TATXA / TATXA-PUNTA

En el Pla de Mallorca tenim la nostra idiosincràsia i, si ve bé, una manera ben peculiar i nostrada de comunicar-nos i dir les coses. Un regidor fa poc va retreure a l’organitzador d’una festa que no li agrada el fet que els Dj’s tan de moda arreu de la nostra contrada només posin música per segons quina edat i no pensin amb la gent un poc més gran. Avui tot és “punta-tatxa / tatxa punta”, va dir. Ben clar va quedar l’estil musical a què es referia.

ELECCIONS MUQUICIPALS

Dissabte, dia 6 de juliol, Sineu viurà jornada electoral. Car els sineuers i sineueres han d’elegir el Much i la Muca del bienni 2025-26. A les xarxes socials ja hem vist les dues candidatures que s’han proposat, na Martina i en Maties per un costat i na Claudia “Toreona” i en Jaume “Fornaret” de “la candidatura que promet” com ells mateixos assenyalen. Les dues candidatures fan campanya a les totes a la xarxa social d’Instagram (clicant sobre les imatges podeu accedir als seus perfils). I és que ser el Much i la Muca de Sineu ja és un debat d’Estat. Ben aviat sortirem de dubtes de quina serà la parella guanyadora.

Back To Top