Skip to content
ActualitatDestacatPetra

L’Ajuntament de Petra perd la subvenció per a la nova escoleta de 0-3 anys

Solar de darrere l'església on l'Ajuntament tramita el canvi d'ús residencial a escolar.

L’Ajuntament de Petra perdrà l’ajuda per a la construcció de la nova escoleta perquè no podrà dur a terme les obres dins termini, és a dir, dins enguany, i ara haurà d’esperar a una nova convocatòria.

La setmana passada el batle de Petra, Salvador Femenias i el regidor Miquel Jaume es reuniren a la Conselleria d’Educació amb el conseller Antoni Vera i, entre els temes a tractar, el principal fou la construcció del nou centre de 0-3 anys.

En aquest sentit, i en referència a les ajudes econòmiques assignades, el batle de Petra, Salvador Femenias, ha explicat que “ara no som a temps de tramitar-ho perquè hauria d’estar fet enguany”. Ha afegit que ara l’Ajuntament espera a poder optar a una ajuda similar que “previsiblement hauria de sortir dins 2025”. “La construcció de l’escoleta se’ns retarda un any”, ha calculat el batle.

Cal recordar que el mes d’octubre de 2021, encara a la passada legislatura, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i Salvador Femenias com a batle de Petra, signaren un conveni de col·laboració per millorar l’oferta de places públiques de primer cicle d’educació infantil i les condicions educatives de la primera infància. El projecte anunciat per Petra aleshores costava d’un total de 356.014 euros i es preveia crear 37 noves places de titularitat pública de 0-3 anys.

El conseller i el batle signaren el conveni el mes d’octubre de 2021.

MANCA DE SOLAR

Un dels problemes pels quals no s’han pogut executar aquestes obres és la manca de solar tot i que l’equip de govern està ara mateix amb diferents fronts oberts.

D’una banda, segons ha explicat el regidor Miquel Jaume, continua esmenant les deficiències a la modificació de les normes subsidiàries per a canviar l’ús d’un solar de darrere l’església de residencial a escolar amb l’objectiu de construir-hi aquesta nova escoleta. Aquest projecte va lligat a la construcció d’un aparcament soterrani i topà amb l’oposició de la comunitat educativa. La construcció de l’escoleta en aquest solar fou anunciada el mes de desembre de 2022 com el projecte més destacat dels pressuposts de 2023.

Així mateix, en el ple de demà dijous, dia 27 de juny, s’hi du una nova modificació d’ús d’esportiu a escolar de la zona del pati CEIP Juníper Serra on abans hi havia una pista de bàsquet i una piscina. En aquest cas, l’objectiu d’aquesta modificació és fer-hi la nova escoleta tot i que, segons ha pogut saber aquest digital, la comunitat educativa de Petra no és partidària de perdre espai del pati del centre d’infantil i primària.

Davant aquesta situació i amb aquestes dues modificacions en tramitació, Jaume ha confirmat que l’equip de govern cerca noves opcions de solars al municipi per a la construcció de l’escoleta.

Fonts de la Conselleria d’Educació han confirmat que a la reunió es posà damunt la taula la construcció de la nova escoleta i que el conseller Vera va garantir “col·laboració amb l’Ajuntament per trobar una solució”.

Dos solars on l’Ajuntament de Petra està tramitant la modificació de normes per canvi a ús escolar.
Back To Top