Skip to content
ActualitatAlgaidaCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutPorreresSencellesSineuVilafranca

La Flama del Canigó arribarà per Sant Joan a nou pobles del Pla

Rebuda de la Flama el 2021 a Maria.

La matinada del 22 al 23 de juny, cada any s’encén al Pirineu català la Flama del Canigó. Aquest foc, després serveix per encendre les fogueres de Sant Joan arreu del país. Al Pla de Mallorca seran nou els municipis que, sota l’organització de la delegació local de l’Obra Cultural Balears rebran aquesta flama. Porreres, Algaida, Lloret, Llubí, Maria de la Salut, Costitx, Sencelles, Sineu i Vilafranca.

Serà per vuitè any consecutiu que la Flama arriba a Mallorca. Tot començà a iniciativa del batle d’Alaró, Guillem Balboa, quan al 2017 anà fins al Parlament de Catalunya a cercar la flama.

Aquesta flama s’encén cada any al cim del Canigó, i serveix per encendre els foguerons dels Focs de Sant Joan que cremen la revetla de Sant Joan, dia 23 de juny, arreu dels Païssos Catalans. Així, la matinada a primera hora del 23 de juny, a la matinada, la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Back To Top