Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Varietats Locals inicia una campanya de micromecenatge per continuar guardant les llavors de les Illes

L’Associació de Varietats Locals ha posat en marxa un projecte de micromacenatge anomenat “Assecador per a preservar les llavors del futur” impulsat des de la Fundación Triodos i la Red de Municipios por la Agroecología, amb el qual es pretén impulsar el teixit empresarial lligat a la producció de llavors i la millora vegetal ecològica.

L’objectiu que de l’entitat amb seu a Porreres és assolir els 2.000 €. “Si ho assolim, la Fundació Triodos augmentarà la quantitat fins a 4.500 €” assenyalen els responsables de l’entitat. “Amb aquesta quantitat econòmica ens permetrà poder comprar un assecador de llavors professional amb control digital de temperatura i circulació d’aire”. Aquesta eina ha de servir per facilitar la feina del dia a dia i ens permetrà obtenir una llavor de millor qualitat.

L’assecatge de la llavor és una passa molt important del procés, i normalment es fa durant l’estiu, moment en què hi ha humitats molt elevades. “Això fa que a vegades, les llavors ens germinin abans de ser assecades. Aquesta eina ens permetrà evitar això i al mateix temps aconseguir un control d’assecatge molt més fiable. És un dels passos importants per poder tenir una llavor de major qualitat”, expliquen.

Des de l’Associació assenyalen que “hem preparat unes recompenses ben interessants per tal que quedeu més satisfetes de la vostra aportació. Per petita que sigui l’aportació serà molt important per a nosaltres“.

Back To Top