Skip to content
ActualitatPorreres

Dues germanes franceses cerquen els seus avantpassats “Sastre” a Porreres i Sóller

Un tros de paper escrit a llapis amb un seguit de noms, cognoms, dates de naixement, una adreça i dos pobles: Porreres i Sóller. Amb aquesta informació dues germanes arribades de França tresquen aquests dies l’illa a la recerca dels seus avantpassats.

Són Marielle Lambert Sastre i Laurence Calandri Sastre, el primer cognom és el que adoptaren en casar-se. Viuen a Corcelles les Citeaux i Metz respectivament. Les trobam fent fotografies a la façana de la Farmàcia Sastre de Porreres. Volen saber si els seus avantpassats serien d’aquesta branca de les diferents nissagues Sastre de la localitat del Pla. Consultada la família, aquesta opció queda descartada.

Expliquen que a Porreres tenen dues referències. Guilleume Sastre i Servera nascut l’any 1842 i casat amb Apolonia Sastre i Sastre nascuda l’any 1856.

Segons la informació que han pogut recollir en el seu país natal, qui va partir a França fou un altre familiar, José Sastre, el padrí Joseph nascut dia 13 d’agost de 1891.

Aquí és on surt el nexe de Sóller. Un germà d’aquest José Sastre nomia Guillermo Sastre i, segons les seves informacions, vivia al carrer de Sa Lluna número 82 de la localitat de la Vall. Hi han passat aquests dies també, però no han pogut treure informació. La casa roman tancada i no hi han trobat ningú.

Tot plegat ho han trobat a un arbre genealògic que havia fet el seu pare.

Demà, per dissabte, marxen de Mallorca i, si no hi ha hagut novetats, ho faran amb les mans buides. Mantenen l’esperança que si algú llegeix aquesta notícia s’animi a posar-se en contacte amb elles. Poden fer-ho escrivint un correu electrònic a aquest digital (totpla@totpla.cat).

Back To Top