Skip to content
ActualitatAlgaida

Nova campanya a Algaida per a conscienciar als propietaris de cans sobre la neteja d’espais públics

L’Ajuntament d’Algaida ha distribuït nova infografia per sensibilitzar a les persones que passegen cans sobre la seva contribució a la neteja dels espais públics.

A banda de la campanya informativa s’han distribuït, a més, un lot de botella d’aigua i recipient per dur les bosses que han de servir per netejar miccions i excrements de la via pública.

Una primera intervenció fou el passat dia 1 de maig en el marc de la Caminada Solidària i s’aprofitaran altres actes i activitats per aprofitar per a continuar amb la campanya informativa i per continuar repartint el material restant.

Aquesta acció forma part de la mateixa campanya de sensibilització que va promoure la I Ruta de la caca del municipi. Durant la Ruta va aparèixer la importància de promoure les bones pràctiques, una estratègia menys punitiva i que promou la convivència saludable. Amb tot, aquestes accions són complementàries del règim sancionador que recull la normativa.

Amb tot, expliquen, sembla que l’estratègia amb major impacte depèn de xerrar més sobre aquelles actituds que incomoden. Durant la passejada, algunes persones van explicar que han deixat de passejar per certs indrets perquè tenen por de trobar cans a lloure. Aquest comentari va despertar l’empatia d’altres passejants que tenen ca: “Ostres, aniré amb més compte quan surti a passejar, no m’havia plantejat aquesta realitat”.

Així mateix, afegeixen que “de mica en mica, aquesta campanya va descobrint la compatibilitat de diferents estratègies: la via punitiva, la promoció de les bones pràctiques i generar espais de trobada en què pugui conversar-se sobre temes comuns”.

Back To Top