Skip to content
ActualitatArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutPetraSant JoanSencellesSineu

“Si llegeixes això, és que tot ha acabat…” Els millors microrelats de l’IES Sineu

Diuen que el millor i més curt microrelat de la història el va escriure Augusto Monteroso amb un conte de només sis paraules que du per títol El Dinosaurio i que diu “Cuando despertó, el dinosaurio todavía estaba allí”. Cercant el millor microrelat de l’IES Sineu el centre va organitzar el II concurs de microrelats de Sant Marc. El punt de partida per la creació dels seus relats era una branca de fonoll. A partir d’aquí, l’alumnat va poder deixar volar la seva imaginació.

El centre celebrà la setmana passada el lliurament de premis amb motiu de la festa del patró de Sineu i han vengut a bé cedir a aquest digital els relats guanyadors que reproduïm aquí. Des de TotPla volem agrair la confiança i també donar l’enhorabona a les creadores dels microrelats.

Estel Mitoulis Rosselló. 3r ESO

“Si llegeixes això, és que tot ha acabat. Escric aquesta carta perquè entenguis per què ho vaig fer. Ja saps que la meva família no és normal. No vaig conèixer la meva mare i del meu pare… millor… L’única que tenia era la meva germaneta. Fins que ja no la vaig tenir. Per culpa del meu pare, de l’alcohol, del seu cotxe, del seu tot. Per culpa de “l’accident” que la va matar. I que ell em va dir que no contés a ningú. Em va amenaçar. Fins un dia que… va tenir el mateix accident. Van ser els frens. Els vaig rompre. La volia venjar. A ella la vaig enterrar sota un arbre on solíem jugar. I va créixer fonoll de la seva tomba. Com una senyal. Per això ho vaig fer. Espero que ho entenguis”. Va deixar el paper i va disparar.

Ricardo Leo de la Lastra Mello. 2n Batx

Aurora se dirigía a paso nervioso hacia la residencia de ancianos. Iba sola, sus padres no tenían tiempo, nadie lo tenía en esa ciudad.
La chiquilla era una artista, lo había heredado de su abuelo. Portaba un cuadro y un puñado de hinojo del huerto donde solía ver a su abuelo pintar. Su olor le traía recuerdos.

En la escuela le habían dicho que el arte no servía para nada. Al contárselo a su abuelo, este le respondió: “En la ciudad, útiles son los pobres que trabajan mucho para los ricos y útiles son los ricos que trabajan mucho para tener a más pobres trabajando. Son útiles inútilmente”

Cuando Aurora se encontró el cuerpo sin vida de su abuelo, pensó que ya no podía regalarle el retrato de la abuela que le había pintado. Esto fue hasta que vio lo que tenía el abuelo en la mano: “Un rápido boceto de su esposa y su nieta”.

Mía Pasarín Romero. 1r ESO

Sofía (Hinojo) Punto de vista 1.

El aire fresco removía su verde melena, aún húmeda de aquella fría noche. Podía ver en sus ojos una mirada pícara y joven que pronto se daría cuenta de que lo observaba. Para mi sorpresa, no había nadie más cerca nuestro, estábamos solos, en un inmenso campo que olía a tierra mojada.

Will (Hinojo) Punto de vista 2

Cuando me desperté, vi unos ojos verdes profundos observándome. Era Sofía, que acariciaba mi cabellera con su mirada. Cualquiera sabría que me gusta porque me comencé a poner rojo de la vergüenza, ya que el brote más bello del mundo (al menos para mí) me miraba. Ya lo había hecho alguna vez, pero nunca como ahora. Era distinta ya que iba acompañada de una amplia sonrisa.



Back To Top