Skip to content
ActualitatPetra

Un incendi arrasa una empresa de poliuretà a Petra i obliga a desallotjar dos habitatges

Gran ensurt en la nit al Pla de Mallorca. Una empresa de poliuretà ubicada en el centre de la localitat de Petra, ben a prop de l’església de Sant Pere, a la cantonada del carrer Ample amb Gerreries, ha quedat arrasada per l’incendi que s’ha originat a l’interior. Les dimensions de les flames han obligat a desallotjar dos habitatges lindanes amb l’empresa afectada per l’incendi.

Eren prop de les quatre de la matinada quan els residents a la zona s’han alarmat per petites explosions suposadament causades pels bidons de poliuretà, una resina sintètica amb la qual s’impermeabilitzen edificis i també s’empra com a aïllant d’electrodomèstics.

Fins a quatre dotacions dels Bombers de Mallorca dels parcs de Felanitx, Manacor i Llucmajor i la Guàrdia Civil s’han desplaçat al lloc dels fets fins a on s’hi ha personat també el batle de Petra, Salvador Femenies.

Tot i ser un material aïllant, el poliuretà és un material altament inflamable i combustible. De fet, segons es feren ressò tots els mitjans d’àmbit nacional, fou el material que va provocar la propagació de l’incendi de l’edifici de València el passat mes de febrer amb les més que conegudes conseqüències.

Així ha quedat l’empresa. Foto: TotPla
Foto: Google.

Segons testimonis l’incendi ha estat controlat a les 5.30 h. A banda de l’aigua dels camions, els Bombers han hagut d’utilitzar una boca d’incendis ubicada a prop de la fàbrica afectada.

A manca d’informe oficial, tot apunta que l’incendi s’hauria originat per un mal contacte d’una grua elevadora (toro) que funciona amb bateries i que es deixa habitualment en càrrega durant la nit.

Només s’han hagut de lamentar danys materials a l’edifici i interior de l’empresa on també s’han cremat dos vehicles.

Back To Top