Skip to content
Mansiula

La Mansiula (V)

NETEJA AMB MISSATGE

La imatge que il·lustra aquesta mansiula és feta en el nou polígon industrial de Porreres que roman tancat. És per això que molta gent es va sorprendre en veure aquest abocador de residus. Però aquesta secció de Tot Pla no serà sempre per pegar becollades. Ha resultat que el caramull de residus és fruit de la jornada de neteja realitzada per nins i nines del CEIP Climent Serra i Servera, a qui hem de donar l’enhorabona. Però, malauradament, també ens du a reflexionar i pensar que resta molta feina per fer en aquest sentit i molta educació per tal que la gent tiri les restes, els seus propis residus, en els llocs adients i no a les zones públiques.

UNA DOBLERADA

El passat dijous el Consell de Mallorca, encapçalat pel seu president Llorenç Galmés, visità els nuclis de Lloret i Costitx. Allà es reuní amb els representants del Consistori municipal. Fins aquí tot normal. Però hores després el departament de premsa del Consell envià una nota en la qual s’assenyalava en el titular que “El Consell de Mallorca destinarà 960.000 euros a Lloret de Vistalegre i Costitx amb el Pla d’Obres i Serveis”. Així, a primera vista semblava que havia de ser una molt bona notícia pels dos pobles del Pla, els batles, Sebastià Amengual i Toni Salas, de Lloret i Costitx respectivament, de ser això cert haurien fet mamballetes amb les orelles!

Però llegint detingudament la nota es podia llegir com en la convocatòria 2024-2025 del Pla d’Obres i Serveis hi haurà una partida de 960.000 euros per a tots aquells municipis de fins a 5.000 habitants “com és el cas de Lloret i Costitx”. Per tant, podem dir en aquest cas que el titular enviat pel departament de premsa no era cert.

LA RECONQUESTA

Els porrerencs van molt animats amb la Pólvora Trail, una carrera que passarà per dins el túnel que forada el puig de Femella, un antic polvorí que l’exèrcit fa uns anys cedí a l’Ajuntament de Porreres. Aquests dies els organitzadors treballen a les totes per a condicionar el lloc. En la presentació de la cursa el regidor, Jaume Martorell i Rafel Figuera d’Agromart varen de pujar la bandera de la vila dalt de l’asta. Els que hi eren diuen que només va faltar la Filharmònica per fer sonar la Matinada Porrerenca. Fou fet còmic, però amb un fort simbolisme de reconquesta dels terrenys ocupats.

NOU MESOS D’IMPOPULARITAT

El jove regidor de l’Ajuntament de Sant Joan, Joan Roig, ha piulat a les xarxes algunes de les accions que ha hagut d’assumir com a responsable de Medi Ambient de l’Ajuntament. “Pujar la taxa de recollida, posar la bossa vermella damunt la taula, regular l’accés lliure al punt verd, aturar l’aigua per posar fil a l’agulla als problemes de canalització, obrir expedients per il·legalitats a fora vila… és difícil ser més impopular en 9 mesos”. És de reconèixer que el mateix regidor vegi que les accions que ha duit a terme no són de bon fer. Tot i això, s’ha de dir que pel que respira la vila de Sant Joan sembla que, de moment, té el beneplàcit del poble per dur-ho a terme. Algunes d’aquestes passes que ha fet són accions enquistades des de fa anys a la vila i que no s’havien fet, precisament per por a aquesta impopularitat a la qual fa referència Roig.

Back To Top