Skip to content
ActualitatPorreres

El túnel del polvorí militar de Porreres, el gran atractiu de la primera edició de la Pólvora Trail.

Tot a punt per a la primera edició de la cursa Pólvora Trail a Porreres que tendrà lloc diumenge, dia 28 d’abril. La cursa stà organitzada per l’empresa del mateix poble, Agromart i l’Ajuntament de Porreres i s’emmarca en la lligueta de curses de muntanya ‘Es Pla no és Pla’.

L’èxit d’aquesta primera edició està garantit quant a la participació. De fet, dijous l’organització penjà el cartell d'”esgotat” amb 350 persones inscrites i avui divendres, ha obert 75 noves places. El mateix dia de la competició es podran formalitzar inscripcions de darrera hora sempre que en quedin d’aquestes 75.

El polvorí és el gran atractiu de la prova.

El túnel militar de l’antic polvorí de Porreres, ubicat en el cim més alt del poble, el Puig den Femella -popularment conegut com a ‘Puig dels Soldats’- és el gran reclam d’una cursa inèdita per les seves característiques. Mai una cursa de muntanya no havia travessat baix terra durant més d’un quilòmetre, completament a les fosques i recorrent un antic polvorí militar ara en desús. De fet, des de l’organització recorden que és una cursa no apta per a claustrofòbics i que l’ús d’il·luminació frontal és obligatòria per a tots els participants.

Aquesta primera edició de la Pólvora Trail, que se celebrarà a partir de les 9:00 h del matí en dues distàncies, de 15,5 km i 8,5 km, transcorrerà per la Serra de sa Mesquida de Porreres en un terreny variat d’asfalt, terra, tiranys i camins rurals.

L’organització, de fet, ha volgut cuidar fins al darrer detall i és per això que abans, durant i després de la cursa hi haurà servei de cafeteria, ludoteca i altres activitats per a familiars, infants i curiosos que vulguin apropar-se al bosc del polvorí, durant molts d’anys tancat al públic i sota una gran vigilància militar.

L’agrupació de voluntaris de Protecció Civil de Porreres vetllarà en tot moment per la seguretat dels esportistes i també pels acompanyants i familiars i també de la zona natural on es centralitzarà l’activitat.

La cursa forma part de la lligueta “Es Pla no és Pla”.
Back To Top