Skip to content
ActualitatSineu

MÉS per Sineu reclama transparència amb l’arbrat de la reforma del vial

MÉS per Sineu ha tornat a posar damunt la taula les obres d’execució de la reforma de la voravia del vial. Un fet que han qualificat “d’autèntic despropòsit“. Els ecosobiranistes de Sineu consideren que al projecte de reforma del vial de la zona del pou Llavoner “hi ha hagut modificacions substancials del projecte sense cap classe d’informació ni transparència”.

Segons explica MÉS per Sineu “al projecte hi figurava la plantació de 43 unitats d’arbrat, amb els corresponents clots i trípodes de suport, a més d’uns altres 15 tipus d’arbres de l’espècie xicranda, lledoner, prunus o tamarell. I ni uns ni altres s’han sembrat”. “En canvi, -afegeixen- s’ha sembrat arbrat dins finques confrontants de particulars sense cap classe de conveni ni acord municipal. S’han fet despeses públiques dins finques privades sense cap informe ni acord que ho empari”.

Entre aquests arbres sembrats dins les finques particulars adjacents al vial, segons explica MÉS, “s’han trasplantat fins a 10 lledoners dins una finca privada al mateix indret però reculant un metre i mig, en comptes d’expropiar aquest metre i mig per ampliar la voravia i no tocar els lledoners”. “L’excusa que posa el batle és que tenen un conveni amb la propietat del solar per ús públic (aparcament, actes recreatius…). Però el fet és que ara els lledoners són de propietat privada i sense cap mena de conveni i sense cap garantia de supervivència”.

RECOMPTE

A això s’hi ha d’afegir que “no tots els lledoners trasplantats a una altra ubicació, fins a 8, han estat sembrats en un espai públic“. A més critiquen la manca de transparència amb tot aquest tema, com amb les moreres que “es varen tallar i es va fer llenya, amb l’excusa que estaven malaltes, unes vuit o nou”.

MÉS assenyala que “el fet és que fa temps que hem demanat l’informe tècnic que certificava aquesta malaltia i que, segons declaracions del batle, es va seguir el criteri del cap del projecte i d’una paisatgista, però encara esperam aquest informe tècnic que demanàrem dia dos de febrer”.

Back To Top