Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

L’Ajuntament de Porreres traslladarà el parc verd al nou polígon industrial

Zona dels solars municipals en el polígon.

L’Ajuntament de Porreres té la intenció de traslladar el parc verd del municipi al nou polígon industrial de la Creu.

Ubicat a la carretera de Felanitx, la intenció de l’equip de govern és dur la nova deixalleria a l’esmentada àrea industrial, un espai que fa un any que està acabat i que encara no està en servei a causa de problemes amb l’electrificació. Uns impediments que han quedat solucionats. Ara, només resta que l’Ajuntament de Porreres i la junta de compensació de l’àrea formalitzin la recepció. En qualsevol cas, la intenció del Consistori porrerenc amb aquesta infraestructura és mantenir-la tancada fins que s’hi traslladi alguna indústria i s’hi iniciï l’activitat per evitar que s’hi facin males pràctiques per part de gent aliena a l’activitat industrial o empresarial.

Tornant en el parc verd, l’Ajuntament de Porreres ja disposa d’un projecte de construcció valorat en 400.000 €. La nova deixalleria estarà ubicada en dos dels solars de què disposa l’Ajuntament al polígon. El regidor Jaume Martorell ha explicat que per tal de finançar aquesta obra “demanarem una subvenció en una línia que s’obr expressament”. Apunta que la nova deixalleria ocuparà dos dels vuit solars del polígon que són de titularitat municipal. En aquests dos solars hi haurà també el nou magatzem de la brigada.

RESIDÈNCIA

Pel que fa al solar que acull l’actual parc verd i terrenys annexos, el Consistori el va oferir el passat mandat al Govern de les Illes Balears per a la construcció d’una residència pública per a persones majors.

En aquest sentit, cal destacar que el grup municipal de MÉS per Porreres ha mostrat les seves discrepàncies en aquesta ubicació en considerar que queda massa allunyada del poble. Els ecosobiranistes aposten perquè s’ofereixi un solar de la ronda d’Alcassor i presentà una moció en el darrer ple amb la qual així ho reclamava. La moció, que fou rebutjada per l’equip de govern, fou defensada per la regidora Marta Escoda. MÉS considera que “és imprescindible que la residència es trobi dins el nucli urbà de Porreres, a prop dels carrers, parcs i places. Òbviament, sabem que és impossible que estigui al centre del poble, però sí que seria una opció molt millor fer-la a la zona de la ronda, especialment de la ronda d’Alcassor, per una qüestió de facilitar l’arribada d’ambulàncies i altres tipus de vehicles”, expliquen.

Per la seva banda, l’equip de govern El Pi-PP va rebutjar la proposta de MÉS i manté la seva aposta per fer la residència en el parc verd. La batlessa, Xisca Mora, explicà que el parc verd tendrà un “corredor verd” per la part posterior que anirà paral·lel al camí de Son Servera fins a la ronda d’Alcassor “perquè la gent, usuaris i familiars hi puguin passejar a peu i pega just davant la Cooperativa”. Defensa aquest solar per acollir la residència: “També ens varen demanar un solar amb bona accessibilitat on no hi hagués embossos i les ambulàncies poguessen passar sense problemes”.

Back To Top