Skip to content
Actualitat

Sa Veu de Sóller i la revista menorquina NUA finalistes d’honor en la primera edició dels Premis Internacional AMIC Mitjans de Proximitat

premis amic

L’AMIC va omplir l’auditori de La Pedrera a Barcelona per celebrar la primera edició del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat. Hi assistiren 240 editors de mitjans d’informació de proximitat, periodistes, experts en el món de la comunicació i altres professionals del sector en l’àmbit català, europeu i internacional.

A l’acte es va reconèixer com a finalistes d’honor a dos mitjans de comunicació de proximitat en la categoria En Català de les Illes Balears: la revista NUA de Menorca i el diari Sa Veu de Sóller.

En primer lloc, els motius per guardonar com a Finalista d’Honor a la revista menorquina, NUA, radiquen, en paraules del jurat, per “ser un cas únic a les Illes Balears i potenciar a les figures femenines més rellevants de Menorca, donant un espai protagonista a les dones que la fan avançar”. Creant un espai on compartir i tractar temes de gènere, des d’una perspectiva integradora, enriquidora, rigorosa i amena. En paraules de la seva directora, Itziar Lacea, la qual no ens ha pogut acompanyar durant l’acte “la publicació vol donar visibilitat a les dones (…), creant un espai de reflexió en femení, obert i transversal”.

D’altra banda, els motius per reconèixer com a Finalista d’Honor al diari Sa Veu de Sóller radiquen, segons el jurat, en el fet de “tenir una trajectòria informativa prou sòlida i consolidar-se com a mitjà de referència a la comarca de la Serra de Tramuntana”. Davant els canvis, el mitjà es manté ferm en la defensa dels valors socials i entenen el periodisme com un servei a la societat.

Durant la jornada s’ha fet públic i atorgat el guardó en la categoria En Català, el qual ha estat per la Revista Cambrils. Els motius d’aquest guardó radiquen, en paraules del jurat, per la seva capacitat de “tenir una ferma voluntat d’innovació, adaptant-se a les noves tendències actuals, mostrant un fort arrelament cultural i social a la vila mantenint la cohesió social i preservant el sentiment de comunitat i per a l’aposta informativa ambiciosa, professional i rigorosa”. En aquest sentit, el contingut informatiu del mitjà combina amb encert la informació més immediata en l’àmbit digital, amb reportatges i entrevistes en profunditat a la publicació que s’edita en paper.

Dins la mateixa categoria, el jurat també ha decidit guardonar a la Xarxa de Diaris Som del Vallès Oriental com a Finalista d’Honor per “tractar-se d’un model hiperlocal amb un desplegament singular per tot el territori i amb la voluntat de servei i rigor periodístic” i ha fet una Menció Especial al mitjà El 9 TV d’Osona i el Lluçanès per la qualitat en els continguts informatius.

CATEGORIA INTERNACIONAL I UNIÓ EUROPEA

També s’ha fet entrega del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat en la categoria Internacional el qual ha sigut pel mitjà Outlier Media de Detroit (EUA), el qual ha recollit la seva directora executiva, Candice Fortman, que ha estat l’encarregada d’explicar aquest cas d’èxit en el periodisme local dels Estats Units i pel que fa a la categoria Unió Europea s’ha guardonat al mitjà danès Der Nordschleswiger, premi que ha recollit i ha explicat el model del mitjà, el seu cap de redacció, Gwyn Nissen.

A més, s’ha lliurat un reconeixement a Mateu Ros i Monrós, director general de Capgròs Comunicació per la seva trajectòria al servei dels mitjans de proximitat; i s’ha atorgat un reconeixement a la qualitat de la publicitat que aposta pels mitjans de proximitat a Ametller Origen.

D’altra banda, i per convertir l’acte en una trobada per analitzar les principals novetats del sector s’ha comptat amb les ponències dels experts en premsa de proximitat, Jason Gibbins, director del projecte Local News Partnerships de la BBC (Gran Bretanya); Aurélie Rousseau, presidenta d’Ouest Medialab i del Festival de l’Info Locale (França); i Neil Chase, membre de la Local Independent Online News (EUA).

L’AMIC, entitat que actualment agrupa més de cinc-cents cinquanta mitjans de proximitat digitals, en paper i audiovisuals – que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.300.000 exemplars, i en digital superen els 14.000.000 navegadors únics mensuals-, ha tingut sempre una clara vocació per reivindicar la professionalització del sector i amb la creació d’aquest guardó busca donar a les petites i mitjanes capçaleres el reconeixement que es mereixen.

Back To Top