Skip to content
ActualitatMaria de la Salut

El Metge Monjo de Maria de la Salut serà recordat amb un cicle de conferències anual

maria de la salut

L’Ajuntament de Maria de la Salut amb col·laboració amb l’IUNICS (Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut) de la Universitat de les Illes Balears i el BICUIB (Biobanc de Càlculs Renals de la Universitat de les Illes Balears) han posat en marxa un cicle de conferències amb l’objectiu de fomentar la salut de la població del municipi.

Aquestes xerrades que es faran dos pics a l’any tendran unes temàtiques que seran seleccionades segons criteris científics de l’IUNICS i del BICUIB, d’acord amb la qualitat i l’interès sanitari.

El batle de Maria, Jaume Ferriol, explica que “més enllà de crear un premi amb el nom del reconegut metge Monjo el que hem volgut és fer aquest cicle de conferències amb professionals de la salut reconeguts i que amb un llenguatge planer puguin donar a conèixer els seus estudis o investigacions als veïns”.

La coordinació d’aquest cicle serà a càrrec d’Antoni Gelabert Mas, metge, juntament amb l’assessorament del personal Sanitari de la UBS de Maria de la Salut, amb l’objectiu de fomentar la salut de la població del municipi.

El que s’ha volgut és dotar aquesta xerrada amb una remuneració econòmica de 300 euros i una petita peça ceràmica dissenyada per a l’ocasió.

Les conferències constaran d’una xerrada a impartir pels professionals i tendrà una durada d’aproximadament 45 minuts i anirà seguida de preguntes que els assistents vulguin efectuar.

La primera xerrada que s’ha previst serà al principi del mes de maig i versarà sobre l’osteoporosi. I la segona serà dins el mes d’octubre i dedicada a la diabetis.

Ferriol explica que “d’aquesta manera enaltim la figura de qui va ser una persona important pel poble de Maria com fou Antoni Lluc Monjo Bunyola”.

Back To Top