Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacatEsportsPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaVilafranca

Sureda i Gaià es coronen en la lliga de curses de muntanya “Es Pla no és pla”

“Es Pla no és Pla”, la quarta edició de la lliga de curses de les muntanyes del Pla de Mallorca ha arribat a la seva fi i en l’edició de 2023 s’han coronat com caps de la classificació Aina Sureda (Trotadors d’Algaida) i Arnau Gaià (Peus Grossos de Sant Joan). Així mateix, el club amb més finalistes ha estat Xendenguets de Manacor.

Les següents classificades en la categoria femenina han estat Carmen Escamilla i Bàrbara Sureda. En masculí el segon fou Marc Castor mentre que José Antonio López quedà tercer.

El teatre de Vilafranca va acollir divendres l’entrega de premis de la lligueta 2023 i la presentació de l’edició d'”Es Pla no és Pla de 2024, un acte en el qual assistiren la majoria dels 60 finalistes, és a dir, els participants que han acabat almanco sis de les set proves i que recolliren el seu premi finisher. La lliga es disputa entre el mes de març i desembre i l’edició passada ha constat de set proves.

El calendari previst per a 2024 s’inicia amb l’única cursa que se celebra fora de la comarca, la FelanitxXtrem, dia 29 de març. La resta ja tenen lloc al Pla: la trail dels Llogarets de Santa Eugènia (13 d’abril); la cursa Bonany de la Fira del Meló de Vilafranca (1 de setembre; la 3 Cims d’Algaida (5 d’octubre); la Pujada a Sant Nofre de Sant Joan (20 d’octubre); la Sant Juníper de Petra (1 de desembre) i acaba amb la cursa des Tro de Vilafranca (8 de desembre). Enguany la lliga s’amplia amb una nova prova, la Pólvora Trail de Porreres dia 28 d’abril. Les proves per la lliga són de diferent distància que oscil·len entre els 12 km fins als quasi 20 Km. A més, en algunes proves cada organitzador afegeix alguna distància més curta per tal d’atreure més participants, però aquestes no són puntuables per la lliga.

Aina Sureda, Carmen Escamilla i Bàrbara Sureda.
Arnau Gaià, Marc Castor i José Antonio López.

Els clubs fundadors d'”Es Pla no és pla” foren Peus grossos de Sant Joan; Xendenguets de Manacor que organitza la cursa de Petra; l’Associació Esportiva Vilafranca (Cursa del Meló) i la Societat Esportiva Vilafranca (es Tro). Posteriorment, s’hi afegí Sa Milana d’Alaró (cursa de Felanitx), Trotadors d’Algaida (3 Cims). Tramuntana Esports organitza la carrera de Santa Eugènia i Agromart la Pólvora Trail.

Aquestes proves compten amb la col·laboració dels ajuntaments de Santa Eugènia, Vilafranca, Algaida, Sant Joan, Petra, Porreres i Felanitx.

La lliga “Es Pla no és Pla” se celebra des de 2019 i la d’enguany serà la cinquena edició, ja que a 2020 no es va celebrar a causa de la Covid-19. Algunes d’aquestes proves que ara formen el calendari ja se celebraven abans de crear la lligueta. Els organitzadors expliquen que “hi ha algunes curses que tenen més de deu anys d’història. Totes tenen en comú que els seus recorreguts són per les muntanyes dels nostres pobles i com ens agrada dir a noltros aquestes muntanyes són els nostres tresors“.

Expliquen que les distàncies “són accessibles a tots els públics i serveixen de motivació perquè més gent practiqui aquest esport. De cada any augmenta el nombre de participants en la lligueta i de cada vegada són més les persones que volen acabar el total de les curses del calendari. Per ser finalista de la lliga de 2024 s’han de completar 6 de les 8 curses del calendari“.

Back To Top